Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

InterMediaKT: Ένας μεσάζοντας για την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την καινοτομία

InterMediaKT: Ένας μεσάζοντας για την εκ...

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

Η InterMediaKT (Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης) είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε) με έδρα την Πάτρα που ιδρύθηκε το 2012. Βασισμένοι στον κεντρικό στόχο της Μεταφοράς Γνώσης και επιδιώκοντας την συνεχή ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας, λειτουργούμε ως μεσάζων για την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την καινοτομία με την χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου.

Από την ίδρυση μας έως σήμερα έχουμε ολοκληρώσει ή ξεκινήσει 13 χρηματοδοτούμενα έργα, κυρίως από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Νεότητα αλλά και από ιδρύματα και άλλους φορείς, μαζί με πλήθος άλλων εθελοντικών δραστηριοτήτων:

1. Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των νέων 18 έως 35. Μέσα από τις δράσεις της η InterMediaKT βοήθησε ένα μεγάλο αριθμό νέων στην περιοχή μας, την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη: - Έχοντας φιλοξενήσει στην Πάτρα για εκπαιδευτικά προγράμματα (Έργα CreationShip, Young Europeans Startup, InterPriSE, GILM) περισσότερους από 105 νέους και νέες από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και έχοντας αποστείλει περισσότερους από 30 νέους/ες σε 10 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 10 χώρες της Ευρώπης. - 'Έχοντας διοργανώσει συνέδρια/ημερίδες/επιστημονικές εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων για την προώθηση της νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την εκμάθηση προγραμματισμού (Codeweek) κ.ά. - Aναρτώντας υλικό πολυμέσων στο διαδίκτυο ώστε η γνώση να είναι προσβάσιμη σε όλους. - Καταρτίζοντας μελέτες (case studies) και στατιστικές έρευνες για την κοινωνική και νεανική επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα και την Ελλάδα γενικότερα (έργα Young Europeans Startup, SETTLE, INNOVAT). - Δημιουργώντας εκπαιδευτικές πλατφόρμες (e-learning platforms) και εκπαιδευτικό υλικό μαθημάτων για τους νέους εργαζόμενους (έργα TRAIL, INNOVAT, SETTLE, GILM).

2. Εκπαίδευση μαθητών (ηλικίες 11-18): Συμμετέχουμε στο έργο Camouflage and safety in the virtual world για την εκπαίδευση δασκάλων, γονιών και μαθητών στην σωστής χρήσης του ίντερνετ, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας που διακατέχει τον οργανισμό μας για την προστασία των παιδιών στο ίντερνετ και τον κίνδυνο του cyber-bullying. Υποστηρίξαμε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Codegirls τον Απρίλιο 2016 στην Πάτρα με στόχο την εκμάθηση προγραμματισμού σε νεαρά κορίτσια ηλικίας από 10 έως 16. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Αμερικάνικη Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα και τον ΜΚΟ Ματαρόα και συμμετείχαν περισσότερα από 60 κορίτσια από την πόλη μας. Η δράση σχετίζεται με την προώθησης της ισότητας των φύλων και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και κατάρτιση. Ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματά μας είναι και το Junior Coding Academy το οποίο χρηματοδοτείται από την Google και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας- ΕΕΥΕΜ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μαθήματα εκμάθησης γλώσσας προγραμματισμού Scratch με σκοπό την ανάπτυξη παιχνιδιών και εφαρμογών για συσκευές Arduino σε 600 μαθητές ηλικίας 10-16 ετών από αγροτικές περιοχές οι οποίοι έχουν λιγότερες ευκαιρίες να αλληλεπιδράσουν με την τεχνολογία. Ένα επιπλέον σημαντικό σημείο είναι ότι στοχεύουμε το 60% των συμμετεχόντων να είναι κορίτσια και το 15% παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

3. Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συμμετέχουμε στο έργο TRAIL –Teenagers: The Road with Autism to Independent Living για τον προσδιορισμό βέλτιστων πρακτικών προς τους επαγγελματίες για την καλύτερη παρέμβαση και υποστήριξη των εφήβων με αυτισμό στην καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον, το έργο MyStory - Migrants & Media το οποίο στοχεύει στην προώθηση της μιντιακής παιδείας στην παρουσίαση του προσφυγικούμεταναστευτικού θέματος στα ΜΜΕ, με σκοπό την δημιουργία μιας καταστατικής χάρτας με συστάσεις στους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ. Τέλος, το έργο “Προσβάσιμοι Δρόμοι” όπου μαζί με την ομάδα της Prosvasis και την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Σταύρος Νιάρχος και Μποδοσάκη αρχίσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για την καταγραφή των προσβάσιμων σημείων στις πόλεις της Ελλάδας ώστε να βοηθηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr