Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το 40ημερο μνημόσυνο της Μοναχής Μακρίνης -Προηγουμένης της Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσης

Πάτρα: Το 40ημερο μνημόσυνο της Μοναχής ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης ετελέσθη το Σάββατο 1.4.2017, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μακρίνης, Προηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών.

Το πρωί, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με την συμμετοχή Κληρικών και Μοναστικών Αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη  στην χαρά και την αγαλλίαση που νιώθουν οι άνθρωποι του Θεού κατά την έξοδό τους από τον κόσμο αυτό και μίλησε με στοιχεία από τη ζωή δύο Αγίων γυναικών, της Οσίας Μακρίνης, αδελφής του Μεγάλου  Βασιλείου και της Αγίας Γοργονίας, αδελφής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, οι οποίες είχαν οσιακό τέλος, όπως περιγράφεται στα ιερά συναξάρια και όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος αναφέρει για την αδελφή του Γοργονία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μακρίνης, υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις