Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

VR4STEM: Ένα 3Δ εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον

VR4STEM: Ένα 3Δ εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον

Συμμετέχει στο Patras IQ 2017

To VR4STEM (Virtual Reality for STEM Entrepreneurship Training) είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος Erasmus+.Το έργο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες στον τομέα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) και τη σχετική βιομηχανία ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), μέσα από τα μαθήματα που θα δημιουργηθούν και μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις μαθησιακές προσεγγίσεις μέσα από το 3Δ εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ένα 3Δ εικονικό περιβάλλον περιλαμβάνει προσομοιώσεις διαδικασιών και αλληλεπιδραστικά 3Δ αντικείμενα. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν είτε από μόνοι τους είτε με καθοδήγηση από δάσκαλο σε πραγματικό χρόνο παρευρισκόμενοι στον εικονικό χώρο ως ανθρωποειδείς πράκτορες (avatars).

Χρήση Ρομπότ στην Εκπαίδευση

Η ενασχόληση με τα ρομπότ είναι μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη δραστηριότητα που μπορεί να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στην εκπαίδευση.

Η Ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης έχει αναπτύξει εφαρμογές για υποβοήθηση της εκμάθησης εννοιών της Επιστήμης των Υπολογιστών, όπως π.χ. οι αλγόριθμοι ταξινόμησης, και ειδικότερα εννοιών Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως π.χ. οι αλγόριθμοι αναζήτησης, με χρήση του kit ρομποτικής Lego Mindstorms NXT καθώς και του ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ της Aldebaran Robotics. Αυτό επιτυγχάνεται π.χ. με την οπτικοποίηση των αλγορίθμων μέσω των ρομπότ, καθώς και με τη δημιουργία παιχνιδιών (π.χ. τρίλιζα).

Ένα άλλο αποτέλεσμα είναι η κατασκευή ενός ρομποτικού βραχίονα, από ομάδα τριών φοιτητών, το οποίο μπορεί να διδαχθεί συγκεκριμένες κινήσεις που αφορούν π.χ. την άρση και μεταφορά αντικειμένων. Επίσης, μπορεί να χειριστεί μέσω ενός λογισμικού. Μπορεί να πιάνει αντικείμενα μέσω μια αντλίας κενού αέρα και ελέγχεται από ένα ελεγκτή τύπου arduino.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr