Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Apollon light και UrboTour: Νικητές του επιχειρηματικού διαγωνισμού ΕΑΠ

Apollon light και UrboTour: Νικητές του ...

Συμμετέχουν στο Patras IQ 2017

Apollon light

Μια από τις βασικές πηγές άντλησης μιας επιχειρηματικής ιδέας είναι τα προσωπικά μας χόμπι. Έτσι και εμείς είμαστε μια παρέα ανθρώπων με βασικό μας γνώρισμα το πάθος για την ενυδρειοφιλία και συγκεκριμένα για ενυδρεία υφάλων, εξωτικών ψαριών και κοραλλιών. Η αγάπη αυτή μας ώθησε να διερευνήσουμε και να σκεφτούμε πως θα μπορούσαμε να πάμε το χόμπι ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας συνθήκες κατάλληλες για την συμβίωση των ψαριών και κοραλλιών μας.

Η ιδέα μας είναι ήταν να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο και πρωτότυπο φωτιστικό το οποίο θα προσαρμόζεται όσο γίνεται περισσότερο στο φως του ηλίου και συγκεκριμένα των περιοχών που θέλουμε να δημιουργήσουμε το βιότοπο. Πως θα σας φαινόταν αν καθόσασταν στο σαλόνι σας και δίπλα σας είχατε μία ηλιόλουστη μέρα από το σύμπλεγμα των νησιών της Ινδονησίας και λίγο αργότερα συννεφιές και αστραπές;

Περιγραφή προϊόντος

Το φωτιστικό είναι αποτέλεσμα μελέτης και πειραματισμού το οποίο μεταφέρει το φως του ηλίου σε τεχνητό led φωτισμό. Ελέγχεται από έναν επεξεργαστή arduino atmega 2560 μέσα από μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τον καιρό από οποιοδήποτε σημείο της γης στο ενυδρείο του με όλα τα καιρικά φαινόμενα (αστραπές, συννεφιές, ανατολή- δύση ηλίου και φάσεις σελήνης).

Το φωτιστικό θα αποτελείται από high tech υλικά. Θα αποτελείται από μια πλαστική σκάφη και εσωτερικά θα έχει μια ψήκτρα αλουμινίου, επώνυμα leds (Philips Luxeon, Semileds) και έναν επεξεργαστή arduino με κατάλληλο κώδικα και Par- meter με το οποίο θα μπορούμε να βλέπουμε το χρόνο ζωής των leds μας. Η χρήση του φωτιστικού θα γίνεται μέσω διαδικτύου από Η/Υ αλλά και οποιαδήποτε κινητή συσκευή μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Η παραγωγή του θα γίνεται εξολοκλήρου από ένα 3d printer και η συναρμολόγηση από έμπειρους τεχνικούς μας. Το φωτιστικό μας είναι πρωτότυπο και καινοτομικό γιατί κανένα άλλο δεν έχει την δυνατότητα να κατεβάζει καιρό της αρεσκείας μας και να τον προσαρμόζει στο ενυδρείο μας. Επίσης δεν υπάρχει φωτιστικό με ενσωματωμένο Par- meter ώστε ο ιδιοκτήτης να ξέρει το χρόνο ζωής των leds του. Ανάλογα το μήκος του φωτιστικού και τις απαιτήσεις του ενυδρείου η αναλογία και ο συνδυασμός των leds θα είναι:

•             1 Violet 400-410nm,

•             2 Violet 410-420nm,

•             1 Violet 420-430nm,

•             2 Royal Blue 445-450nm,

•             1 Blue 470-475nm,

•             1 Turquoise 505-510nm,

•             1 PC Amber 590nm,

•             1 Red 630-645nm,

•             2 Cool White 6500K.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνουν οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων leds και με κατάλληλη ψύξη, η διάρκεια ζωής τους είναι 150.000 ώρες λειτουργίας. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε 33 χρόνια ζωής με 12 ώρες λειτουργίας καθημερινά.

Το Όραμά μας

Μια εταιρεία με αγάπη για το αντικείμενο, ενθουσιασμό, εγρήγορση και ενσυναίσθηση. Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία υψηλής ποιότητας φως σε κοράλλια, φυτά και ψάρια.

UrboTour

Η ιδέα της UrboTour αφορά στην υλοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που με ενιαίο τρόπο θα δίνει άμεση πληροφόρηση στον επισκέπτη για σημεία ενδιαφέροντος, μέσω της κινητής του συσκευής.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας UrboTour απευθύνονται σε δήμους, τουριστικές επιχειρήσεις, μουσεία και εκθεσιακούς χώρους. Ο τελικός αποδέκτης των υπηρεσιών είναι ο πελάτης/επισκέπτης, ο οποίος θα πληροφορείται για τα σημεία ενδιαφέροντος των οργανισμών αυτών (αξιοθέατα, εκθέματα, επιχειρήσεις).

Η ενιαία λύση που προτείνουμε έχει ως βασικό της πλεονέκτημα τη φυσική παρουσία στα σημεία ενδιαφέροντος, μέσω μιας ετικέτας για κάθε αξιοθέατο, έκθεμα ή επιχείρηση. Ο επισκέπτης, με τη βοήθεια της κινητής του συσκευής, θα χρησιμοποιεί την ετικέτα και θα έχει άμεσα πληροφόρηση για το σημείο αυτό.

Η φυσική αυτή παρουσία είναι το πλεονέκτημα που αναδεικνύουμε έναντι του ανταγωνισμού, καθώς είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στην Ελλάδα, και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Άλλο στοιχείο που διαφοροποιεί την πλατφόρμα UrboTour απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού είναι η διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που καθίσταται δυνατόν από την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων και από τον κοινό τρόπο λειτουργίας, ανεξαρτήτως τύπου πελάτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που μεταβάλλεται είναι η εμφάνιση της τελικής εφαρμογής. Οι περισσότερες εφαρμογές  του ανταγωνισμού είναι αποσπασματικές και ανά περίπτωση και δεν υπάρχουν ενιαίες λύσεις που να κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Κάτι τέτοιο είναι οξύμωρο σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός, που αναπτύσσεται συνέχεια και οι επισκέπτες ζητούν συνεχώς νέες υπηρεσίες, ειδικότερα μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών.

Η πλατφόρμα που προτείνουμε δεν είναι μια ακόμα ιδέα που χρειάζεται ακόμα πολλά βήματα εξέλιξης. Έχει ήδη υλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και έχει λειτουργήσει αρχικά ως μια υπηρεσία που απευθύνεται σε δήμους και διατίθεται δωρεάν με συγκεκριμένους όρους, έχοντας ήδη 20 εγκαταστάσεις και 12 ακόμα εγκρίσεις από δημοτικά συμβούλια.

Το έργο μέχρι σήμερα αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση από προσωπικά κεφάλαια και κυρίως με προσωπική εργασία. Αυτό που αναζητούμε στην παρούσα φάση είναι πρόσθετη χρηματοδότηση, που υπολογίζουμε σε 35 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό θα διοχετευθεί σε έρευνα και ανάπτυξη, έτσι ώστε οι υπάρχουσες υπηρεσίες μας να γίνουν εμπορικές, διαθέσιμες σε περισσότερους τύπους πελατών, και να παραχθούν και νέες λύσεις. Χρειάζεται όμως χρηματοδότηση και ο τομέας της προβολής και των πωλήσεων, καθώς πολλές υπηρεσίες είναι ήδη έτοιμες και χρειάζεται να προωθηθούν, μαζί με εκείνες που έχουμε ήδη προγραμματίσει την υλοποίηση τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr