Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλείονται τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη απο το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που εντάσσονται ως ΑμεΑ

Αποκλείονται τα άτομα με σακχαρώδη διαβή...

Η επιστολή του συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ»

Με μια επιστολή στην Προισταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, τα μέλη του  Δ.Σ του συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» ζητούν να μάθουν για ποιο λόγο ειδικά τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αποκλείστηκαν απο το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που εντάσσονται ως ΑμεΑ. Ακολουθεί η επιστολή:

"Αξιότιμη  κυρία Προισταμένη,

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για το έτος 2016- 2017, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ετών 2016-2017» (Αριθ. 31489/1068, ΦΕΚ 3335/18.10.2016), στο άρθρο 2, Δικαιούχοι/Ωφελούμενοι του Προγράμματος αναφέρει στο τμήμα δ) «άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προυπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων».

Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που έκαναν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, έχουν απορριφθεί με την αιτιολογία: «ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)».

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο ειδικά τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αποκλείστηκαν απο το πρόγραμμα με την ως άνω αιτιολογία παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις ως δικαιούχοι/ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την προσέλευση των συγκεκριμένων ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στα κατά τόπους γραφεία ευπαθών ομάδων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μάθουν την αιτιολογία της απόρριψης, τα παρέπεμψαν να κάνουν ένσταση και να προσκομίσουν ξανά την απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις