Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτοικοι Εγλυκάδας: Δεν πάει άλλο... ανάπλαση του πρώην σκουπιδότοπου Ριγανόκαμπου ΤΩΡΑ- ΔΕΙΤΕ πώς ειναι ο χώρος

Κάτοικοι Εγλυκάδας: Δεν πάει άλλο... ανά...

Βάζει μπουλντόζες ο Δήμος;

Την άμεση ανάπλαση της έκταση του πρώην σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου ο οποίος εδώ και περίπου 20 χρόνια παραμένει παντελώς αναξιοποίητος, ζητούν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και της ευρύτερης περιοχής. Οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν την Τετάρτη με το Δήμαρχο Πατρέων και συνεργάτες του κι επανέλαβαν επιτακτικά το πάγιο αίτημά τους καθώς όπως τονίζουν η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Έκφραση σημειώνει ότι οι κάτοικοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλή πρόθεση της δημοτικής Αρχής ο οποίος υποστήριξε ότι, παρά το γεγονός ότι ο χώρος δεν του ανήκει τυπικά, θα φροντίσει να τρέξει τις διαδικασίες για την ανάπλασή του. Μάλιστα ο Κώστας Πελετίδης υποσχέθηκε ότι θα βάλει μπουλντόζες στην έκταση και προς τούτο χρειάζεται την στήριξη των κατοίκων.

«Η άποψη του Δημάρχου είναι ότι ο χώρος ανήκει στους κατοίκους και σε όλη την πόλη, είναι ένας χώρος καταπληκτικός. Περιμένουμε όμως 20 χρόνια για το τυπικό μέρος… θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τόσα. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα μπουν να καθαρίσουν τον χώρο και θέλει την στήριξη των κατοίκων, ακριβώς γιατί δεν έχει αυτή την τυπική διαδικασία στα χέρια του που να λέει ότι είναι ιδιοκτήτης. Έχει κάνει προσπάθειες να έρθουν σε μια συνεννόηση με την πολιτεία για να ξεκαθαρίσει», σημείωσε η κυρία Ζαχαροπούλου.

Αναφορικά με το πώς ο Δήμος προτίθεται να ξεκινήσει τον καθαρισμό του πρώην σκουπιδότοπου αφού τυπικά δεν του ανήκει κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους κατοίκους φέρεται να είπε ότι θα ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε και στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

«Όπως ακριβώς μπήκε στο πάρκο που έφτιαξε στο λιμάνι, κάπως έτσι το σκέφτεται γι’ αυτό και ζητά την στήριξη των κατοίκων γιατί δεν είναι ο ορθόδοξος τρόπος. Εάν καταφέρουμε να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο να καθαριστεί ο χώρος και να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, μετά ας γίνουν και όλα τα τυπικά και η πολιτεία να πάρει την ευθύνη», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου «Έκφραση». Βέβαια η «επόμενη μέρα» δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη και, λίγο έως πολύ ο σχεδιασμός προβλέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, στην κυριολεξία, βήμα-βήμα και «βλέποντας και κάνοντας».

 

 

Ο χώρος, ως γνωστόν, έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητισμού και στις σκέψεις της δημοτικής Αρχής περιλαμβάνονται ποδηλατόδρομοι, ανοιχτό θέατρο, γήπεδα κι ένα πάρκο για όλη την πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Δήμος προτίθεται να διοργανώσει στην έκταση, πριν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι δεν πάει άλλο. Είναι και κρίμα αυτός ο χώρος να μένει ανεκμετάλλευτος και να είναι ένας χώρος που δρουν οι Ρομά. Τώρα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ το πρόβλημα, συμμορίες, διαρρήξεις, ναρκωτικά. Έχουμε πάει αρκετές φορές στην Αστυνομία αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μόνο με τον τρόπο που προτείνει ο δήμαρχος μπορεί να λυθεί. Δεν πειράζουμε του Ρομά, εμείς θα πάμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο που είναι δίπλα, να αναδειχθεί και να είναι ένας χώρος αναψυχής…

Θα οριστούν ημερομηνίες, θα είμαστε εκεί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, Ο Δήμαρχος θέλει την κινητοποίηση των κατοίκων, να διεκδικήσουμε τον χώρο, να τον διαμορφώσουμε και να τον απολαμβάνουμε», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η κυρία Ζαχαροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις