Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πολυπληθής συνεστίαση της Ανυπότακτης Πολιτείας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η πολυπληθής συνεστίαση της Ανυπότακτης ...

Η ομιλία του Χρήστου Πατουχα

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα την περασμένη Τετάρτη στο ΧΑΡΑΜΑ, η συνεστίαση της Ανυπότακτης Πολιτείας.Στην σύντομη παρέμβαση του ο Χρήστος Πατούχας είπε περίπου τα εξής:

Δεν θα σας κουράσω με εκτενείς αναφορές και εξειδικευμένη παρουσίαση των Δημοτικών προβλημάτων. Αλλά, η Ανυπότακτη Πολιτεία έχει θέσεις για τα Δημοτικά προβλήματα. Όλα. Ποιότητας ζωής και λειτουργίας της πόλης. Κοινωνικής Πολιτικής. Τελών και Οικονομικής Διαχείρισης. Για όλα, με την μέγιστη πολιτική και επιστημονική τεκμηρίωση.

Υπάρχουν δύο άξονες πολιτικής κριτικής, για την ακρίβεια πολιτικής επίθεσης εναντίον μας.

Ο πρώτος: Ότι πολιτικολογούμε, ότι υπερβαίνουμε τα όρια ενασχόλησης με τα Δημοτικά θέματα και τοποθετούμαστε για τα γενικότερα. Απάντηση: Ναι το κάνουμε, ναι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε! Γιατί οφείλουμε να έχουμε γνώμη για το τι γίνεται γύρω μας. Γιατί δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον χαλασμό και την δυστυχία και να ασχολούμαστε μόνο με λακκούβες. Γιατί τα οικονομικά των Δήμων έχουν σχέση με την πολιτική των κυβερνήσεων. Γιατί δεν πρέπει να είμαστε ολιγαρκείς, αυτό σκοτώνει τους στόχους μας, σκοτώνει την προσωπικότητα μας. Γιατί έτσι, γινόμαστε άβουλοι και ηττοπαθείς, θύματα των ισχυρών, των προδοτών, των λιποτακτών, των συμβιβασμένων. Τότε κάνουμε την χώρα μας την καλύβα του Χότζα. Θα ήθελα να σας αναφέρω παραδείγματα, ο χρόνος δεν το επιτρέπει, που αποδεικνύουν, γιατί τα ψευτοδιλήμματα, τα μισόλογα, οι συμβιβασμοί, «το μη χείρον», δεν είναι το βέλτιστο αλλά το χείριστο.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να λέμε την γνώμη μας για όσα μας τυραννούν, θα προτείνουμε λύσεις, θα ενιαιοποιούμε την δράση.

Ο δεύτερος άξονας κατηγοριών είναι η «προσέγγιση» μας με την Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Εκπορεύεται η κριτική αυτή κυρίως από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην Ν.Δ. Πρέπει να πω, ότι γίνεται για να κρύψουν τους δικούς τους συμβιβασμούς, την σιωπή τους για τα καίρια θέματα, να κρύψουν ότι ο κόσμος δυστυχεί από την δική τους πολιτική των μνημονίων και της άνευ όρων παράδοσης της χώρας. Δεν θέλουν αυτή την πολιτική να θίξουν, γιατί υποτάσσονται στην κυβέρνηση. Αλλά θα δώσω μία πολιτική απάντηση επί της ουσίας: Είναι γνωστό στους πιο πολλούς από σας, ότι ο ομιλών για πάνω από 30 χρόνια, έχει βρεθεί στην πιο σκληρή αντιπαράθεση, ιδεολογική και πολιτική με το κόμμα που στηρίζει τον κ. Πελετίδη. Ναι. Διαφωνώ με την στενότητα και την κομματική χειραγώγηση του Δημάρχου όταν γίνεται. Ναι, διαφωνώ με την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του ΚΚΕ, να υποστηρίξει τα λαϊκά συμφέροντα. Να μην κρύβεται στη γωνία, να μην τα παραπέμπει σε μια ιδιότυπη δεύτερη παρουσία. Αλλά, δεν έχω καμία δυσκολία να δηλώσω, ότι στηρίξαμε ότι εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχω καμία δυσκολία να δηλώσω, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες στην μετά Άννινο εποχή.

Η δική μας ενίσχυση και η δική μας κριτική, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε μελλοντικές εξελίξεις.

Αλλά, δεν μπορώ αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, να μην προσθέσω, την παρακάτω εκτίμηση: Η σημερινή κυβέρνηση, πρόδωσε και καταδίκασε το λαό. Ακύρωσε όλες τις δεσμεύσεις της, αλλοίωσε τον χαρακτήρα της. Δεν μπορεί να ξανααποτελέσει ελπίδα, δεν μπορεί να ξαναγίνει αριστερά, δεν μπορεί να ξαναμιλήσει στην συνείδηση και την καρδιά του λαού.

Θα κλείσω με δύο παροτρύνσεις. Μία προς τους συντρόφους και συναγωνιστές μου, τους ανθρώπους της δικής μου γενιάς. Δεν μπορούμε να νικήσουμε την βιολογική φθορά. Δεν είμαστε αναντικατάστατοι. Στις νεότερες γενιές υπάρχουν καλύτεροι από εμάς. Αλλά αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι της παραίτησης μας. Δεν πρέπει να τσιμπάμε στα διλλήματα, να εμπλεκόμαστε σε αβέβαιες σκέψεις, στην αμπελοφιλοσοφία του καναπέ, στους στοχασμούς της τηλεόρασης και της κυρίαρχης ιδεολογίας. Όλα αυτά μας υποτάσσουν και πρέπει να αποτινάξουμε ένα τέτοιο ζυγό.

Ναι, στην πολιτική δράση δεν υπάρχει συνταξιοδότηση. Και η νεότερη γενιά, δεν χρειάζεται τις δήθεν συμβουλές μας, χρειάζεται την ενεργητική στήριξη και συμπαράσταση μας.

Στους νέους συντρόφους μου θέλω να πω, ότι τους έτυχε να ζουν στην δυσκολότερη περίοδο για τους ίδιους, για την χώρα, για το λαό. Τους καλώ, με σιγουριά και ελπίδα, να βαδίσουν τον ανηφορικό τους δρόμο. Πάντα προσηλωμένοι στα ιδανικά τους, μέχρι την άκρη του ουρανού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις