Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Αυξημένη φέτος το χειμώνα η τουριστική κίνηση - Τι είπε στο thebest.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων

Καλάβρυτα: Αυξημένη φέτος το χειμώνα η τ...

Στην ολοκλήρωση της Πατρών Κορίνθου ελπίζουν οι επιχειρηματίες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε και φέτος η τουριστική κίνηση στα Καλάβρυτα για την χειμερινή περίοδο. Τα Καλάβρυτα αποτελούν άλλωστεμ εδώ και δεκαετίες έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για χειμερινές εξορμήσεις λόγω της φυσικής τους ομορφιάς αλλά και του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων των Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά, ο οποίος μας είπε πως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά υπήρξε μεν αύξηση των αφίξεων, αλλά το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα καθώς η περσινή χρονιά ήταν μια από της χειρότερες τουριστικά για την περιοχή.

''Ούτε κρύο, ούτε ζέστη καθώς υπήρξαν αρκετά σκαμπανευάσματα στις κρατήσεις και μόνο την περίοδο των γιορτών αγγίξαμε το 90% στην πληρότητα. Έχουμε ακόμα κάποιες κρατήσεις , πολύ μειωμένες φυσικά, αλλά περιμένουμε μια αύξηση το επόμενο Σαββατοκύριακο λόγω της 25ης Μαρτίου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει.''

Καλύτερη είναι ωστόσο η εικόνα στο Χιονοδρομικό κέντρο αφού οι επισκέπτες φέτος αυξήθηκαν. Στη συγκεκριμένη συνθήκη φυσικά ρόλο έπαιξε και ο ευνοϊκός καιρός αφού το χιονοδρομικό κέντρο λειτούργησε για μεγαλύτερη περίοδο λόγω της παρατεταμένης χιονόπτωσης.  Η κίνηση είναι μεγαλύτερη από πέρυσι και αναμένεται να ξεπεράσει και την προπέρσινη χρονιά καθώς ακόμα το Χιονοδρομικό βρίσκεται σε λειτουργία.

Πέρα από τον ευνοϊκό καιρό στην αύξηση της κίνησης συνέβαλαν και κάποιες συνεργασίες και πρωτοβουλίες της Διοίκησης που όπως φαίνεται είχαν ιδιαίτερα θετικά  αποτελέσματα.

Τέλος, όλοι όσοι μιλήσαμε μας τόνισαν τη σημασία που έχει για τα Καλάβρυτα η γρήγορη ολοκλήρωση της Πατρών Κορίνθου που θα μειώσει την απόσταση των Καλαβρύτων από την Αθήνα και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση εν όψει της νέας περιόδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις