Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπίρτζης: Ολυμπία και Ιόνια Οδός θα λειτουργήσουν στις 31 Μαρτίου - Η απάντηση του Υπουργού στους εργολάβους για την παράταση

Σπίρτζης: Ολυμπία και Ιόνια Οδός θα λειτ...

Συνέντευξη σήμερα στον real fm

«Το Πάσχα οι Έλληνες θα πάνε να γιορτάσουν σε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Ολυμπία και την Ιόνια Οδό -Ποια τμήματα θα παραδοθούν στις 31 Μαρτίου-Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα

«Προφανώς με τους παραχωρησιούχους και τους εργολήπτες από την ημέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα γίνεται μία συνεχή διαπραγμάτευση η οποία δεν θα σταματήσει και αφού τελειώσουν τα έργα. Ο δρόμος Κορίνθου – Πατρών θα είναι έτοιμος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Θα υπάρχουν τρία σημεία τα οποία δεν θα είναι ολοκληρωμένα… Επιτέλους, θα έχουμε στις 31 Μαρτίου και έπειτα από πολλές δεκαετίες ολοκληρωμένο το όνειρο όλων μας και των παππούδων μας να υπάρχει ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, μεταξύ Αθήνας και Πάτρας και η Ιονία Οδός» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ερώτηση τι γίνεται με την ΕΟ Πατρών - Κορίνθου και τις κόντρες με τους εργολάβους, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι στα τέλη Μαρτίου ο αυτοκινητόδρομος θα είναι λειτουργικά έτοιμος. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Το Πάσχα οι Ελληνες θα πάνε να γιορτάσουν σε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Αυτό τηρείται. Προφανώς με τους παραχωρησιούχους και τους εργολήπτες από την ημέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα, γίνεται μια συνεχής διαπραγμάτευση, η οποία δε θα σταματήσει και αφού τελειώσουν τα έργα. Ο δρόμος Κορίνθου - Πατρών θα είναι έτοιμος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα λειτουργικά».

Οπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης, μετά την 31η Μαρτίου, θα υπάρχουν τρία σημεία τα οποία δεν θα είναι ολοκληρωμένα πλήρως, δηλαδή θα λειτουργεί μόνο η μια λωρίδα κυκλοφορίας συν η ΛΕΑ, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό προβλέπει και η συμφωνία με τον παραχωρησιούχο και τους κατασκευαστές.

Σε αυτά τα σημεία συνεχίζονται οι αρχαιολογικές εργασίες ή έργα του σιδηροδρόμου και είναι μικρού μήκους, από 500 μέτρα, έως 1-1,5 χιλιόμετρο.

Μετά το ορόσημο της 31ης Μαρτίου, η οριστική ολοκλήρωση των έργων όχι μόνο της Ολυμπίας Οδού, αλλά των αυτοκινητόδρομων της Ιόνιας, του Ε65 και Αιγαίου θα πρέπει να γίνει μέχρι την 31η Αυγούστου 2017. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πλήρεις, και όχι απλά λειτουργικοί.

Μία εξαίρεση θα υπάρξει για τον υπερ-κόμβο Ρίου της ΕΟ Πατρών - Κορίνθου. Εδώ η ολοκλήρωση προβλέπεται να γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο. Πάντως, στον υπερ-κόμβο στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσουν οι κλάδοι προς Ιωάννινα και Αθήνα και σταδιακά θα δοθούν και οι άλλοι 6 κλάδοι προς άλλες κατευθύνσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις