Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Προσφορά του Σπύρου Μαρίνη

Η Προσφορά του Σπύρου Μαρίνη

Του Αντώνη Χαροκόπου

Με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής στα Δημοτικά Λουτρά (6-17 Μαρτίου) που είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Σπύρου Μαρίνη, του θεμελιωτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αχαΐας και για πολλά χρόνια Διευθυντή του θα ήθελα να αναφέρω τα κάτωθι.

Ο Σπύρος εργάστηκε ανιδιοτελώς και προσέφερε μια δυναμική στην Ειδική Εκπαίδευση πάντα προς όφελος των ατόμων με αναπηρία. Για την κοινωνικοποίηση τους, την ενεργή συμμετοχή, την εκπαίδευση και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η συνεργασία του με το αναπηρικό κίνημα ήταν αδιάκοπη και στενή διεκδικώντας μαζί ίση μεταχείριση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Εργάστηκε με σθένος για την επέκταση του Εργαστηρίου και για την βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μαθητών και έχοντας προσωπική επαφή με τις οικογένειές τους.

Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που παραμέριζε προσωπικά θέματα προκειμένου να επιλύσει ζητήματα της Δομής.

Συμπορεύτηκα και συνεργάστηκα μαζί του πολλές φορές και από διαφορετικές θέσεις.  Από την θητεία μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων αλλά και ως αντιπρόσωπος του Δήμου στην Σχολική Επιτροπή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Ήταν για μένα ο προσωπικός φίλος που είχα την εμπιστοσύνη να συμβουλευτώ και να στηριχτώ. Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του, διατηρούσαμε πολύ στενή σχέση και στις συναντήσεις μας στα γραφεία της Ομοσπονδίας συζητήσουμε για θέματα ΑμεΑ, πολιτική και θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικά για την επέκταση των αιθουσών διδασκαλίας του ΕΕΕΕΚ στο Ίδρυμα Κωφών είχαμε κάνει μεγάλο αγώνα και μάλιστα είχα δεχτεί πυρά και καταγγελίες ακόμα και μέσα από το αναπηρικό κίνημα. Όμως δικαιωθήκαμε και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία.

Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάννη που εκπροσωπούσε, συμμετείχε σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο καταγωγής του στην Κλειτορία και πρωτοστάτησε στην παρέμβαση των Συλλόγων της Νότιας Πόλης για υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ με σκοπό την προστασία των κατοίκων από την ακτινοβολία.

Ο Σπύρος τίμησε ως εκπαιδευτικός τον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης, με το ήθος του, τον δυναμισμό του, την ενέργεια του αγωνιστή που ενέπνεε και την εργατικότητά τους αποτελώντας για όλους μας πρότυπο.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων αναγνωρίζοντας το έργο του, το ήθος και την προσφορά του στον αναπηρικό χώρο τον είχε βραβεύσει σε Ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τον Δεκέμβριου του 2014.

Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι θα πρέπει να κατατεθεί μία ρεαλιστική πρόταση προκειμένου τα έργα που εκτίθενται να αξιοποιηθούν προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και της κοινωνίας της Πάτρας σύμφωνα με το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής που έχει υπογραφεί (Δήμος Πατρέων και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας).

Σε αυτή την κατεύθυνση, ως εκπρόσωπος του αναπηρικού κινήματος, μπορώ να συμβάλω, εάν μου το ζητηθεί,  καθώς έχουν περάσει περίπου 7 χρόνια που δεν έχουν αξιοποιηθεί και είναι πολύ πιθανό να υποστούν φθορές με την πάροδο τόσων ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις