Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας  «Δανιηλ...

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ

Η  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Ο εορτασμός αυτός έχει τις ρίζες του στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, καλύτερες συνθήκες εργασίες και αμοιβής καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Στη σύγχρονη εποχή, παραμένει μέρα ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη της ισότητας και της θέσης της γυναίκας σε κάθε κοινωνία.

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας, γυναικείες οργανώσεις  αναλαμβάνουν  δράσεις για να θυμίσουν σε όλον τον κόσμο ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, σε πολλές περιπτώσεις, τα δικαιώματα των γυναικών δεν διασφαλίζονται.

Παράλληλα, οι γυναίκες, με αφορμή την ημέρα αυτή, ενώνουν τις φωνές τους για να προβάλουν τις μέχρι τώρα κατακτήσεις τους στην κοινωνία, την εργασία, την πολιτική, την επιστήμη.

Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός κατά τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας επικεντρώνεται στο θέμα «οι γυναίκες σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό κόσμο», και επισημαίνει ότι οι ταχείες αλλαγές στον χώρο της εργασίας, όπως είναι η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογική και ψηφιακή επανάσταση με τις ευκαιρίες που σηματοδοτούν αλλά και η αυξανόμενη ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η συνεπακόλουθη εργασιακή και οικονομική αβεβαιότητα έχουν επιπτώσεις στις γυναίκες, οι οποίες πρέπει να θωρακιστούν ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διετία 2016-2017 προτάσσει την εκπαίδευση ως την απάντηση στην υποβάθμιση της ζωής των γυναικών.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας συμμερίζεται τη θέση αυτή και, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, προετοιμάζει και υλοποιεί δράσεις με άξονα την εκπαίδευση αποβλέποντας στην ενδυνάμωση κυρίως των νέων κοριτσιών, στην ενημέρωση και στην κατάρριψη των ιδεοληψιών και κοινωνικών κατασκευασμάτων που δρουν ως τροχοπέδη στο δρόμο προς την επιτυχία και την καταξίωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα:Προβολη ταινίας αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας απόψε στο Εργατικό Κέντρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις