Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας - Συμμετείχε σε εκδήλωση για τις γυναίκες- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην Πάτρα η σύζυγος του Προέδρου της Δη...

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Στην εκδήλωση ''Γυναίκες της Ελλάδας, Γυναίκες της Ανθρωπότητας" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών στο Δημοτικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" , για να τιμηθεί η Γυναίκα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παρέστη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και έγκριτη Νομικός, Σίσσυ Παυλοπούλου για να δώσει το ξεχωριστό μήνυμα της  εκδήλωσης.

διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών , για να τιμηθεί η Γυναίκα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για την τεράστια διαχρονική προσφορά της στην Ανθρωπότητα και να αναδειχθεί ο σημαντικός της ρόλος στις σύγχρονες κοινωνίες.
Για τον λόγο αυτό έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες , από τον χώρο της Επιστήμης και της Τέχνης προκειμένου να τιμηθεί η Γυναίκα στον σύγχρονο κόσμο και η τεράστια προσφορά της στην ευημερία του Ανθρώπου , μέσα από τη βράβευση τριών Γυναικών ,οι οποίες αποτελούν παράδειγμα προσφοράς στο χώρο της κοινωνίας ,της Τέχνης και της Επιστήμης .
Αυτές είναι η Έλλη Φωτίου, Ηθοποιός, η Λίλα ντε Τσάβες, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης, Καθηγήτρια Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
.
Στο πλαίσιο αυτό έχει προσκληθεί και θα παραβρεθεί στην εκδήλωση η Πρώτη Κυρία της χώρας, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και έγκριτη Νομικός Σίσσυ Παυλοπούλου , όπως και πολλές άλλες επιτυχημένες γυναίκες ,που προσφέρουν σημαντικό έργο στο χώρο τους .
Την προσφώνηση της εκδήλωσης και υποδοχή των προσκεκλημένων θα κάνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
Το μήνυμα της Ημέρας θα δώσει η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου.
Στη συνέχεια Γυναικείοι τοπικοί φορείς θα χαιρετίσουν την εκδήλωση και θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγο-Ογκολόγο, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τίτλο: «Γυναικεία Πορτραίτα».
Κείμενα και ποίηση θα διαβάσουν ο καταξιωμένος ηθοποιός κ.Στέφανος Ληναίος, η κ.Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η κ. Ήρα Κουρή, Φιλόλογος.
.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου των Τιμώμενων Γυναικών :της αγαπημένης ηθοποιού .κ. Έλλης Φωτίου, της κ. Λίλας ντε Τσάβες, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και της κ. Μαρίας Δελιβάνη -Νεγρεπόντη πρώην Πρύτανη, Καθηγήτριας Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας , στις οποίες και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις.
Στο τέλος , η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης» θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Βάγιας Ζεππάτου.

 

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών , για να τιμηθεί η Γυναίκα, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για την τεράστια διαχρονική προσφορά της στην Ανθρωπότητα και να αναδειχθεί ο σημαντικός της ρόλος στις σύγχρονες κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό έχουν προσκληθεί σημαντικές προσωπικότητες , από τον χώρο της Επιστήμης και της Τέχνης προκειμένου να τιμηθεί η Γυναίκα στον σύγχρονο κόσμο και η τεράστια προσφορά της στην ευημερία του Ανθρώπου , μέσα από τη βράβευση τριών Γυναικών ,οι οποίες αποτελούν παράδειγμα προσφοράς στο χώρο της κοινωνίας ,της Τέχνης και της Επιστήμης .

Αυτές είναι η Έλλη Φωτίου, Ηθοποιός, η Λίλα ντε Τσάβες, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης, Καθηγήτρια Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την προσφώνηση της εκδήλωσης και υποδοχή των προσκεκλημένων θα κάνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή.

Ακουλούθησε ομιλία από την κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγο-Ογκολόγο, Διευθύντρια Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τίτλο: «Γυναικεία Πορτραίτα».

Κείμενα και ποίηση διάβασαν ο καταξιωμένος ηθοποιός κ.Στέφανος Ληναίος, η κ.Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η κ. Ήρα Κουρή, Φιλόλογος.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου των Τιμώμενων Γυναικών: της αγαπημένης ηθοποιού κ. Έλλης Φωτίου, της κ. Λίλας ντε Τσάβες, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μουσείων (EMF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και της κ. Μαρίας Δελιβάνη -Νεγρεπόντη πρώην Πρύτανη, Καθηγήτριας Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας , στις οποίες και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις.

Στο τέλος , η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας «Θανάσης Τσιπινάκης» παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Βάγιας Ζεππάτου.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, φέρνει στη μνήμη τον αγώνα των εργατριών από τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857.

Η μεγάλη της σημασία είναι ότι έθεσε στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της πάλης για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική ζωή. Αυτό βάζει τη σφραγίδα του στην επέτειο.

Ο πραγματικός χαρακτήρας της 8ης Μάρτη μπορεί να είναι άγνωστος σε πολλές γυναίκες , γιατί ακριβώς έχει διαστρεβλωθεί το νόημά της, ο αγωνιστικός, διεκδικητικός χαρακτήρας της επετείου. Αν και έχουν περάσει 160 χρόνια, συνεχίζεται η προσπάθεια να μετατραπεί από σύμβολο λαϊκού αγώνα για όλα τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών του καθημερινού μόχθου, σε μια ανούσια μέρα που οι γυναίκες «γιορτάζουν» και «διασκεδάζουν» μεταξύ τους. Και την επόμενη μέρα, οι γυναίκες συνεχίζουν την άχαρη, γεμάτη δεσμά από τη φυλετική καταπίεση και την εκμετάλλευση, ζωή.

Στο όνομα της «κοινωνικής ισότητας», ΕΕ, κεφάλαιο, κυβερνήσεις, τα προηγούμενα χρόνια, κατήργησαν θετικές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζόμενων γυναικών που ανταποκρίνονταν στις ιδιαίτερες ανάγκες τους λόγω της μητρότητας. Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για άνδρες και γυναίκες, κατήργησαν την 5ετή διαφορά, στην κατεύθυνση της «ενεργού γήρανσης», της παράτασης του εργάσιμου βίου.

Την ίδια στιγμή, χαρίζουν πρόστιμα και χρέη εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, απαλλάσσουν τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία.

Επικαλούνται τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών για να αξιοποιήσουν αντιδραστικά τη σχέση της γυναίκας με τη μητρότητα. Χρησιμοποιούν τη γυναικεία εργασία σε ληξιπρόθεσμα προγράμματα κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς, σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας της Τοπικής Διοίκησης, διάφορων ΜΚΟ και «κοινωνικών συνεταιρισμών». Είναι η «σύγχρονη» στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να συρρικνωθούν κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, μετακυλώντας το βάρος στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα, με τις αυξημένες πληρωμές για Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια.

Σήμερα, η γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων «...διπλά δεσμά πρέπει να σπάσει».

Η συλλογική, ριζοσπαστική δράση των γυναικών είναι στοιχείο για να ανοίξουν δρόμοι στη λαϊκή πάλη, μπροστά στις σύγχρονες συνθήκες, που ξεδιπλώνεται η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών συμμάχων της απέναντι στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις