Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Διπλό «οκτάδας» του Προμηθέα στο Λαύριο

Α1 μπάσκετ: Διπλό «οκτάδας» του Προμηθέα...

Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν με 77-74 της τοπικής ομάδας

Το 3ο εκτός έδρας ροζ φύλλο εξασφάλισε ο Προμηθέας Πατρών, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη μέσα στο Λαύριο, επί της ομώνυμης ομάδας με 77-74. Ο Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το ματς με τους 11 από τους 13 πόντους να έρχονται στην 4η περίοδο, ενώ πέτυχε τους 8 τελευταίους της ομάδας του.

Πρώτος σκόρερ ο Μουρ για τους νικητές με 20, σπουδαία εμφάνιση ο Τόντιτς με 16. Στους 13 σταμάτησε ο Μπολντς από το Λαύριο. Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο γήπεδο, ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν μπορούσε να χάσει.

Μπορεί το εκτός έδρας ματς με το εξαιρετικά δεμένο και γεμάτο πείσμα Λαύριο να ήταν εκ των πραγμάτων μια επικίνδυνη αποστολή, όμως ο Προμηθέας Πάτρας θριάμβευσε (77-74) με τρομερή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Τζερέλ Μπλάσινγκεϊμ που έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το τελικό σκορ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Πατρινοί άφησαν πίσω τους το Λαύριο και συνεχίζουν να στοχεύουν στην είσοδό τους στα playoffs της Stoiximan.gr Basket League, στην πρώτη τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Λαύριο και Προμηθέας ήθελαν να δώσουν έμφαση στην άμυνα, όμως το σκορ πήγε αρκετά ψηλά στην πρώτη περίοδο. Ο Πάντερ έκανε καλή δουλειά για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν στο +5 (24-19) στο φινάλε του δεκαλέπτου και στο +8 (31-23) στις αρχές του δεύτερου, πριν οι Πατρινοί κάνουν την αντεπίθεσή τους και μειώσουν στο καλάθι (35-33).

Εκεί τα νεύρα τέντωσαν, οι τεχνικές ποινές και τα αντιαθλητικά διαδέχονταν το ένα το άλλο, όπως και τα τρίποντα του Αθανασούλα που κράτησαν το Λαύριο μπροστά μέχρι το ημίχρονο (47-36).

Η αλήθεια είναι πως το σκληρό ματς του πρώτου μέρους, συνεχίστηκε προς τέρψιν των θεατών και στο δεύτερο, με το Λαύριο να κρατά μια μικρή διαφορά και τον Προμηθέα να "επιβιώνει" με τον Μουρ και με τον Τόντιτς.

O Μπολντς έκανε το 67-62, όταν ο ρυθμός του αγώνα είχε χαθεί εντελώς, όμως ο Προμηθέας αντεπιτέθηκε στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα και όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά (74-75).

Μια κακή επίθεση των Πατρινών έδωσε στο Λαύριο την ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Μπλάσινγκέιμ έκλεψε μια μπάλα, έγραψε το 74-77 στον αιφνιδιασμό και έκρινε οριστικά το παιχνίδι.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-39, 63-58, 74-77

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 11(8ριμπ.), Πάντερ 12(1), Γκρέι 8(2), Στεφανίδης, Περράκης, Έβανς 8, Αθανασούλας 12(2), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 13, Νίξον 8.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Αγγέλου): Παπαντωνίου 4, Μπλάσινγκέιμ 13(2), Φαγιέ 7(1), Ντίκερσον, Μουρ 20(2), Γκίκας 4, Τζόουνς 9(8ριμπ.), Τόντιτς 16(2), Σαρικόπουλος 4.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports