Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια από την Τουρκία – ΔΕΙΤΕ το ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ βίντεο με τουρκικό σκάφος που αγκυροβολεί στη βραχονησίδα

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια από την Του...

Διαψεύδουν το Λιμενικό και το ΓΕΕΘΑ

Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι. Η εφημερίδα Χουριέτ ανέβασε στο σάιτ της βίντεο στο οποίο φαίνεται σκάφος του τουρκικού λιμενικού να προσεγγίζει τα Ίμια και να αγκυροβολεί για περίπου 10 λεπτά.

Ωστόσο, τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το περιστατικό.

Συγκεκριμένα στην  ανακοίνωσή του Λιμενικό αναφέρει: «Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, που επικαλείται το newsit.gr προκύπτει ότι το επίμαχο βίντεο -που μετέδιδαν νωρίτερα τα τουρκικά μέσα και απεικονίζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια- αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων.

Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις