Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη ένταση στον Κοινωνικό τομέα για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Πάτρα: Μεγάλη ένταση στον Κοινωνικό τομέ...

Κάποιοι πηγαίνουν από τις 5 το πρωί ακόμη και από τα μεσάνυχτα για να πιάσουν καλή σειρά

Στο αποκορύφωμα της έφτασε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί η ένταση και ταλαιπωρία των πολιτών που περιμένουν στα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα –Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, στη Δημ. Γούναρη 76, στο ισόγειο για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί το πρωί της Τρίτης ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά και γύρω στις 9.30 με 10 το πρωί, η ένταση ήταν μεγάλη.

Κάποιοι φώναξαν αίσχος, σπρώχθηκαν, ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης και να μπουν αν γίνεται περισσότεροι υπάλληλοι. Το αξιοσημείωτο είναι όπως είδαμε, πως κάποιοι περίμεναν για να μπορέσουν να είναι από τους πρώτους που θα έπαιρναν νούμερο και θα εξυπηρετούνταν, από τις 5 και 6 το πρωί και σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις βρίσκονταν έξω από τον Κοινωνικό Οργανισμό από τη νύχτα, τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ένταση, οι φωνές και κάποια μπουκάλια με νερό που ρίχτηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί και να επέμβει η αστυνομία ενώ σε κάποια στιγμή ήρθαν και άνδρες της τροχαίας για να βάλουν μία τάξη μιας και ορισμένοι είχαν παρκάρει όπως όπως επί της Γούναρη που είναι λεωφόρος ευρείας κυκλοφορίας και με αστικά λεωφορεία να περνούν συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του, τύπου κλειστό βαν στην πλευρά που βρίσκεται ο Κοινωνικός Οργανισμός και με το όχημα στην αντίθετη φορά, προς τα κάτω δηλαδή.

Ο συγκεκριμένος οδηγός που είχε μεταβεί για το θέμα του επιδόματος, αναγκάστηκε να ξεπαρκάρει και να πάρει το αυτοκίνητο του από το σημείο όπου εμπόδιζε καθώς κινδύνευε να λάβει κλήση από τους άνδρες της τροχαίας. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι και λίγο αργότερα παρά την αναταραχή που προηγήθηκε και την παρουσία της αστυνομίας, κάποιοι συνέχιζαν να παρκάρουν άτσαλα και πρόχειρα επί της Γούναρη κοντά στο σημείο του Οργανισμού.

Επίσης πολλοί απ’ όσους προσέρχονται για να κάνουν τα χαρτιά τους για το επίδομα είναι Ρομά και σε κάποιες περιπτώσεις αγράμματοι. Κάποιοι μάλιστα  που ρωτήσαμε, έχουν πάει ακόμα και πέντε φορές στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Κάθονται στα γύρω πεζούλια των εισόδων των πολυκατοικιών, των μαγαζιών και προσπαθούν να βρουν άκρη με τα χαρτιά που τους ζητούνται να προσκομίσουν.

Πραγματικά είναι μία κατάσταση πρωτοφανής και οι πολίτες έχουν δίκιο να παραπονούνται και να φωνάζουν για το ότι υποχρεούνται να περιμένουν αρκετή ώρα και να στριμώχνονται νιώθοντας να προσβάλλεται η αξιοπρέπειά τους.

Ο Δήμος Πατρέων από την πλευρά του δεν έχει κόσμο να εξυπηρετήσει. Ακόμη και τα αναλώσιμα ακόμη δεν φτάνουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη.

Όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, από την Τετάρτη 22/2, θα γίνει μια προσπάθεια ενίσχυσης των γκισέ με 4 θέσεις αλλά ακόμη κι αυτό δεν φαίνεται ικανό για να εξυπηρετήσει τις εκατοντάδες και των Πατρινών που σπεύδουν κάθε μέρα για το επίδομα.

Το ωράριο στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στη Δημ. Γούναρη να θυμίσουμε πως είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Επίσης από αύριο θα λειτουργεί και γραφείο εγγραφής στο πρόγραμμα και στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας στην Οβρυά Πατρών.

Διαβάστε ακόμα:

Ένταση για το κοινωνικό επίδομα στη Γούναρη-Αναμονή ωρών, τσακωμοί για την προτεραιότητα και κλήσεις από την τροχαία- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:Ασχέτως αλφαβητικής σειράς η προσέλευση για το Εισόδημα Αλληλεγγύης-Σε λειτουργία άλλα δύο γραφεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις