Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Απαράδεκτη η εικόνα με τους μεγάλους στο καρναβάλι των Μικρών» - «Εάν δεν γίνει νέος κανονισμός παραιτούμαι», δηλώνει ο υπεύθυνος

«Απαράδεκτη η εικόνα με τους μεγάλους στ...

Ο Θέμης Κανελλάκης υποστηρίζει ότι εάν δεν αλλάξει καλύτερα να καταργηθεί

Έτοιμος να παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν δημιουργηθεί ένας καινούργιος κανονισμός ο οποίος θα προστατεύσει τον θεσμό δηλώνει ο υπεύθυνος τους Καρναβαλιού των Μικρών Θέμης Κανελλάκης. Ο κ. Κανελλάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εικόνα που εμφάνισε η παρέλαση καθώς η συμμετοχή των ενηλίκων ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σημείο που κάποιες ομάδες να έχουν δύο ή και παραπάνω συνοδούς για κάθε παιδί.

Η καταστρατήγηση του ισχύοντος κανονισμού ήταν καταφανής κι έκανε εντύπωση ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες το Καρναβάλι των Μικρών της Πάτρας, «χτυπήθηκε» και από την εμπορευματοποίηση καθώς υπάρχουν καταγγελίες για επερχόμενη συμμετοχή πληρωμάτων με την ίδια στολή και το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Πατρινό Καρναβάλι, κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Το όλο θέμα μάλιστα έχει φθάσει μέχρι και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή και το υπουργείο Παιδείας κατά άλλες πληροφορίες. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο παρά τις εκκλήσεις που είχαμε κάνει στις συναντήσεις που είχαμε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Δεν θα το έλεγα Καρναβάλι της Οικογένειας εγώ θα το έλεγα Καρναβάλι των μεγάλων, γιατί έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα να είναι ένας γονιός, ένα παιδιά, να έχει δύο φίλους οικογενειακούς και να βγαίνει στο Καρναβάλι των Μικρών.

Δυστυχώς έχουμε και το φαινόμενο, αν και ο κανονισμός προβλέπει να μην συμμετέχουν με την ίδια στολή και στην μεγάλη παρέλαση, παρ’ όλα αυτά έχουν εισχωρήσει κάποιοι «έμποροι» οι οποίοι προωθούν μια στολή σε 2-3 παρελάσεις. Έχουμε συλλέξει τέτοια στοιχεία, έχουμε κάνει κάποιες παραστάσεις και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας το ξέρει και διάβαζα ότι έχει φθάσει μέχρι και στο υπουργείο Παιδείας, δεν ξέρω πόσο αλήθεια είναι αυτό», σχολιάζει ο κ. Κανελλάκης.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής το Καρναβαλιού των Μικρών πρόσθεση του ίδιου και των άλλων μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής είναι να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη συμμετοχή ενηλίκων στην παρέλαση, ακόμα και με αποκλεισμό ομάδων που δεν ακολουθούν τις διατάξεις του κανονισμού. «Αμέσως μετά το Καρναβάλι έχουμε σκοπό να μπούμε στη διαδικασία αλλαγή του κανονισμού, που ίσως να προβλέπει και αποκλεισμό κάποιων σχολείων που δεν τον τηρούν.

Στόχος μας είναι να καλέσουμε τους αρχηγούς των ομάδων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φορείς γενικότερα, να δημιουργήσουμε έναν κανονισμό από την αρχή και να βάλουμε ένα πλαίσιο. Εάν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό προσωπική μου γνώμη είναι αυτός ο κύκλος να κλείσει και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Αυτή την στιγμή είναι η προσωπική μου άποψη και άποψη κάποιων μελών της γνωμοδοτικής επιτροπής», επισημαίνει ο κ. Κανελλάκης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ του Καρναβαλιού των Μικρών της Πάτρας-Ζωντάνια, χρώμα και χαμόγελα από 10.000 καρναβαλιστές- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις