Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ο Καραγκιόζης βγαίνει στο Καρναβάλι και στήνει το χορό του με ρεμπέτικα

Ο Καραγκιόζης βγαίνει στο Καρναβάλι και ...

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην ΑΙΓΛΗ

Τους Καρναβαλικούς χορούς τους έχουμε συνηθίσει με latin ρυθμούς, άντε και με επτανησιακές καντάδες.

Όμως στον κύκλο του Καραγκιόζη η διασκέδαση έχει πιο λαϊκό χαρακτήρα και κυριαρχούν τα ρεμπέτικα. Και φέτος, για πρώτη φορά, ο ξυπόλητος ήρωας του Θεάτρου Σκιών, αποφάσισε να βγει στο Πατρινό Καρναβάλι και να στήσει το δικό του χορό. «Ακόμα ένα όνειρο πραγματοποιείται» σχολιάζει στη σελίδα του στο fb ο Κώστας Μακρής, ο Πατρινός Καραγκιοζοπαίχτης που έχει συνδέσει τη ζωή του με τη διάσωση και διάδοση του Καραγκιόζη, και είναι η ψυχή διοργάνωσης του Χορού του Καραγκιόζη.

Για να ζωντανέψει αυτό το όνειρο, συμβάλλουν ερχόμενοι στην Πάτρα η KOMPAΝΊΑ και ο Αγάθωνας , για ένα πλούσιο live πρόγραμμα με ρεμπέτικα. Η βραδιά θα ανοίξει με παράσταση Καραγκιόζη από τον Κώστα Μακρή και στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει στο μουσικό μέρος.

«Είναι ένας διαφορετικός χορός, στον οποίο συναντώνται δύο σημαντικοί θεσμοί της Πάτρας, το φημισμένο Καρναβάλι της και ο  Έλληνας Καραγκιόζης που  γεννήθηκε στην Πάτρα, από τον μεγάλο Μίμαρο» ανέφερε στο thebest.gr ο Κώστας Μακρής και συνέχισε «θα είναι μια βραδιά για γνήσια λαϊκή διασκέδαση, ανάλογη του γούστου του Καραγκιόζη».

Ο Χορός θα γίνει στην ΑΙΓΛΗ (Veso Mare) την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Όσοι βρεθούν εκεί θα απολαύσουν θαυμάσια ρεμπέτικα σε εξαιρετικές εκτελέσεις, αλλά θα μπορούν και να χορέψουν. Ο Χορός του Καραγκιόζη θα είναι μια βραδιά για ξεφάντωμα, για γλέντι, τραγούδι και χορό. Θα υπάρχουν και καρέκλες για όσους θέλουν να ξεκουραστούν για λίγο αλλά και τραπέζια τα οποία θα διατεθούν σε παρέες, με σειρά προτεραιότητας.  Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Η τιμή της πρόσκλησης στην προπώληση ανέρχεται σε 10 ευρώ (στην είσοδο 12 ευρώ)και περιλαμβάνει ένα ποτό (ένα ποτήρι κρασί, ή ούζο, ή τσίπουρο, ή μπύρα, ή αναψυκτικό), ενώ στο χώρο θα λειτουργεί και μπαρ με ποτά , σε πολύ χαμηλές τιμές.

Προπώληση των προσκλήσεων και κρατήσεις θα γίνεται από το ΚΕΛΛΑΡΙ (Μαιζώνος και Φιλοποίμενος 151, τηλ. 2610240872).

 

O Κώστας Μακρής, ψυχή του Χορού, θα ανοίξει τη βραδιά με παράσταση Καραγκιόζη

O Κώστας Μακρής, ψυχή του Χορού, θα ανοί...

O Κώστας Μακρής, ψυχή του Χορού, θα ανοίξει τη βραδιά με παράσταση Καραγκιόζη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019