Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την φάση πλατείας του 52ου Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την φάση πλατείας ...

Με επιτυχία έγινε και η 2η Νυχτερινή Πλοήγηση

Ένα πληθωρικό διήμερο με πολλές συγκινήσεις, φαντασία, αναζήτηση και χιούμορ επεφύλαξε το περασμένο σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 για τους «κυνηγούς», το 52ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, σ’ ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολύ τρέξιμο, ψάξιμο, κέφι και περιπέτεια συμμετείχαν τα καρναβαλικά πληρώματα το βράδυ του Σαββάτου 11ης Φεβρουαρίου κινητοποιώντας  ένα εκτεταμένο κομμάτι της πόλης.

Το ραντεβού για τους κυνηγούς των πληρωμάτων δόθηκε στις 4μμ από τη συχνότητα της ΕΡΤ Πάτρας, απ’ όπου μεταδόθηκαν οι σχετικές οδηγίες. Οι κυνηγοί έπρεπε να συνδεθούν με την ΕΡΤ Πάτρας στις 9μμ όπου μεταδόθηκαν ζωντανά τρεις ήχοι όπου οι κυνηγοί έπρεπε να εντοπίσουν σε ποιο σημείο της πόλης παράγονταν. Ο πρώτος ήχος παραγόταν από μουσικούς της Δημοτικής Μουσικής που βρίσκονταν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά, ο δεύτερος ήχος όπου ήταν ο ήχος μιας ροκάνας παραγόταν από έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε ένα στενό στην περιοχή του ΚΕΤΧ και ο τρίτος ήταν ένας ήχος μαγνητοφώνου αυτοκινήτου που έπαιζε συνέχεια το ίδιο τραγούδι και βρισκόταν πίσω από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Το πρώτο αυτό κοντρόλ με τους ήχους αναστάτωσε ευχάριστα τις τρεις περιοχές και έγινε αρκούντως αντιληπτό από τους περιοίκους μεταφέροντας σε περιοχές που δεν φτάνει ο απόηχος του Πατρινού Καρναβαλιού το μήνυμά του, αφού ο Κρυμμένος Θησαυρός αποφάσισε να κάνει κι εκεί αισθητή την παρουσία του. Τις απαντήσεις του πρώτου κοντρόλ οι κυνηγοί τις κατέθεταν στην πλατεία Ολυμπίων Θεών στη συνοικία Νεάπολη στο Νότιο Διαμέρισμα.

Το δεύτερο κοντρόλ και σύμφωνα με τις οδηγίες που έπαιρναν από την ομάδα του παιχνιδιού στην πλατεία Ολυμπίων Θεών, ζητούσε από τους κυνηγούς να εντοπίσουν τις κινήσεις ενός ανθρώπου που πάει σε ένα περίπτερο να αγοράσει κάτι, χαζεύει στη βιτρίνα ενός καταστήματος πώλησης παπουτσιών, κάθεται σε ένα παγκάκι και σηκώνεται και περπατά μιλώντας στο κινητό του. Οι "κυνηγοί" έπρεπε να τον βρουν σε μια περιοχή του κέντρου της πόλης και να καταγράψουν τη διαδρομή του.

Τη διαδρομή ο συγκεκριμένος άνθρωπος την έκανε τρεις φορές στα όρια του κέντρου της Πάτρας. Τις απαντήσεις τα πληρώματα τις κατέθεταν στην πλατεία Ολυμπίων Θεών, από όπου έπαιρναν τις οδηγίες και σχετικούς χάρτες για το τρίτο κοντρόλ, που εξελίχτηκε σε μια ευρύτατη περιοχή στην Ταραμπούρα. Σε πεζοδρόμια και δρόμους είχαν ριχτεί 2000 βίδες βαμμένες μπλε και οι κυνηγοί έπρεπε να συλλέξουν όσες περισσότερες μπορούσαν.

Οι καρναβαλικές θερμοκρασίες ανέβηκαν με τους κυνηγούς με φακούς και γάντια να προσπαθούν να εντοπίσουν και να μαζέψουν μπλε βίδες δίνοντας χρώμα και αναστατώνοντας μια ευρύτατη περιοχή που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της καρναβαλικής δράσης. Η καταμέτρηση των βιδών κάθε πληρώματος γινόταν από την ομάδα του παιχνιδιού στην πλατεία Ολυμπίων Θεών. Η 2η Νυχτερινή Πλοήγηση κράτησε τρεις ώρες από τις 9μμ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, απαίτησε πολύ ψάξιμο ακόμα και με τα πόδια αφού το 2ο και το 3ο κοντρόλ ήθελε … τους κυνηγούς πεζούς. Η μέγιστη συνολική βαθμολογία ήταν 90 βαθμοί.

Εξάλλου πριν καλά καλά ξεκουραστούν μια αστεία και με πολλά απρόοπτα φάση πλατείας περίμενε τους κυνηγούς το πρωί της Κυριακής 12ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α’, στο πλαίσιο του 52ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού προκαλώντας τη συμμετοχή των πληρωμάτων αλλά και  το αυξημένο ενδιαφέρον των Πατρινών, αφού η φάση ήταν διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν και να την χαρούν και οι θεατές.

Η πλατεία Γεωργίου Α΄ φόρεσε τα γιορτινά της κάτω από τον ηλιόλουστο καιρό για να υποδεχτεί τους κυνηγούς και αυτοί ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας.

Για αυτό φρόντισε η οργανωτική ομάδα του 52ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που είχε σχεδιάσει τα παιχνίδια της φάσης πλατείας που απαιτούσαν από τα πληρώματα ταχύτητα, εγρήγορση, τύχη, επιδεξιότητα, κίνηση, πολύ πολύ χιούμορ και καρναβαλική διάθεση. Σύνολο βαθμών: 250 βαθμοί.

Το μαραθώνιο παιχνίδι που κράτησε πάνω από 4 ώρες περιελάμβανε ένα πλήθος δοκιμασιών: Τροχός της Τύχης, Τρίλιζα με μπαλόνια, Σλάλομ, Ποδοσφαιράκι, Πάρε-Δώσε, Νερό με τροχαλίες, ονομασίες που τις έμαθαν καλά οι κυνηγοί αφού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σκορπίζοντας ευθυμία σε συμμετέχοντες και θεατές.

Ο Τροχός της Τύχης γύριζε και … καθόταν σε βαθμούς.

Η Τρίλιζα απαιτούσε ευστροφία και έδινε χρώμα με τα καρναβαλικά μπαλόνια. Είχε και τα … προκριματικά της που οδηγούσαν στα τελικά.

Το Ποδοσφαιράκι ήθελε τις δυο ομάδες που συναγωνίζονταν με τους παίχτες σταθεροποιημένους με τα χέρια τους σε δοκούς να επιχειρούν να βάλουν γκολ σε 2 λεπτά για να νικήσουν για να προκριθούν στα τελικά, ειδάλλως η ισοπαλία ίσον αποκλεισμός από τα τελικά.

Ένας κουβάς νερό έπρεπε να αναρτηθεί ψηλά και να κατέλθει χωρίς να πέσει το νερό. Η ανάρτηση και η κάθοδος γινόταν από τέσσερα σημεία του κουβά με μηχανισμό τεσσάρων τροχαλιών που χειρίζονταν τέσσερις παίκτες.

Το σλάλομ απαιτούσε πέντε παίκτες να φορούν μια ενιαία πεντάπτυχη στολή (πέντε φόρμες ενωμένες), να περνούν ένα εμπόδιο, να φτάνουν στο τέρμα, να βγάζουν τη στολή, ένας από αυτούς να επιλέξει μέσα από μια πλειάδα κλειδιών το σωστό κλειδί για να ανοίξει μια κλειδωμένη πόρτα, και κατόπιν με δεμένα τα μάτια να μεταφέρει έναν συμπαίκτη του πάνω σε ένα καροτσάκι ακολουθώντας μια ιδιόμορφη διαδρομή κάνοντας σλάλομ ανάμεσα σε κορίνες και κόκκινες κορδέλες. Όσο πιο γρήγορα τόσο περισσότεροι βαθμοί. Ένα σλάλομ και δύσκολο και χρονομετρημένο, με επακόλουθο τα απρόοπτα να ακολουθούν το ένα το άλλο.

Το «Πάρε-Δώσε» όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, καθήλωσε θεατές και κυνηγούς βγάζοντας γέλιο. Απαιτούσε προσοχή, ισορροπία, σβελτάδα και … ευλυγισία. Μια αλλιώτικη σκυταλοδρομία 6 μελών κάθε πληρώματος. Δυο πληρώματα κάθε φορά στη σκηνή συναγωνίζονταν. Το πρώτο μέλος έρχεται σε επαφή με το δεύτερο και πρέπει να του μεταφέρει μια μικρή μπάλα που κρατά στο λαιμό του και μια μεγαλύτερη που έχει στη μασχάλη του.

Στα ίδια σημεία του σώματος πρέπει να τα πάρει το δεύτερο μέλος, χωρίς κανένας από τους δυο να χρησιμοποιήσει τα χέρια του και ταυτόχρονα να παραλάβει έναν μακρύ λαστιχένιο σωλήνα στα πόδια του από τα πόδια του προηγούμενου. Το ίδιο συνεχίζεται ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο μέλος μέχρι και το έκτο και βέβαια χωρίς να πέσουν μπάλες και σωλήνας. Και εδώ οι νικητές προκρίνονταν για τα τελικά.

*Τη φάση παρουσίασε στην πλατεία Γεωργίου Α΄ η γνωστή δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019