Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα Δικαστήρια από τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Νομού Αχαΐας

Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση ...

Για να συμπαρασταθούν στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πάτρας για να στηρίξουν τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη αποφάσισαν τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) Νομού Αχαΐας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση τους όπως εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους που πριν από λίγες μέρες έπιασαν  δουλειά στο Δήμο Πατρέων για ένα 8μηνο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δήμου Πατρέων  σε στάση εργασίας από τις 8 00 π.μ έως 13:00 και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα  δικαστήρια Πάτρας.

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχε καταθέσει η Χ.Α στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». Στην πραγματικότητα, η παραπάνω πολιτική θέση και απόφαση είναι το αδίκημα, σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε -κατά κάποιο τρόπο- προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

Να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις