Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Ερυμάνθου

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Ερυμάνθου

Συμπαραστέκεται στο "δίκαιο αγώνα τους"

Ο Δήμος Ερυμάνθου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Συμβουλίου συμπαρίσταται, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στα Κυβερνητικά μέτρα που στρέφονται κατά του αγροτικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί τον πιο παραγωγικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας έχει ανάγκη από υποστήριξη και όχι επιβολή νέων σκληρών μέτρων, τα οποία οδηγούν σε φτωχοποίηση και ξεκλήρισμα της Ελληνικής αγροτιάς.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα σκληρά και αντιαγροτικά μέτρα, τα οποία επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκούν το επάγγελμά τους και διαβιούν οι Έλληνες αγροκτηνοτρόφοι και τα οποία συνίστανται μεταξύ άλλων:

Στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% στο 22% για εισοδήματα και Τέλος Επιτηδεύματος, καθώς και στην προκαταβολή του φόρου.

Στη σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως το 2022.

Στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ για χωράφια και οικόπεδα και στην κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί και στο τσίπουρο.

Σήμερα που η Χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια τέτοια αντιαναπτυξιακή και αντιαγροτική πολιτική, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποσύνθεση και κατάρρευση τον κύριο και βασικότεροπαραγωγικό πυλώνα της Εθνικής μας οικονομίας.

Ειδικότερα αυτά τα μέτρα πλήττουν περισσότερο τους μικρομεσαίους και μικροκληρούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν στα επιπρόσθετα και δυσβάσταχτα νέα οικονομικά βάρη.

Θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση πως η συνέχιση και η εφαρμογή σκληρότερης πολιτικής από τους προκατόχους της απέναντι στους αγρότες, δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων και μηδενίζει κάθε πιθανότητα εξόδου από την κρίση.

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με εκείνες των αγροτών και ζητάμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει τα αντιαγροτικά και καταστροφικά αυτά μέτρα και να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους από μηδενική βάση.

Την καλούμε να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει παρεμβατικές και υποστηρικτικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων και θα προστατεύουν τους Έλληνες αγρότες από υπέρογκες και δυσβάστακτες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Mε αφορμή τη δημοσιοποίηση και ανάρτηση των Δασικών Χαρτών που ήρθαν να προσθέσουν καινούργια προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο ζητάμε:

Να μειωθεί το κόστος υποβολής των «αντιρρήσεων» και να περιοριστεί σε ένα μικρό και συμβολικό ποσό, όπως και το κόστος νομιμοποίησης ή εξαγοράς των αντίστοιχων εκτάσεων.

Να επιμηκυνθεί ο χρόνος υποβολής αντιρρήσεων τουλάχιστον για έξι μήνες και παράλληλα να γίνει διόρθωση των αναρτημένων Δασικών Χαρτών οι οποίοι εμφανίζουν πολλά και μεγάλα λάθη.

Να ληφθούν υπ’ όψιν οι αεροφωτογραφίες του 1960, διότι εκείνες του 1945 δεν είναι αντιπροσωπευτικές.

Τέλος και με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουμε την πρόθεσή μας για ενεργότερη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εφ’ όσον απαιτηθεί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις