Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της Πρωτοχρονιάτ...

Η εκδήλωση όπου χόρεψαν 1200 άτομα, φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Δημήτρης Τόφαλος

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δημήτρης Τόφαλος.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, περισσότερα από 5.000 άτομα κατέκλυσαν την το  κλειστό γυμναστήριο «Δημ. Τοφαλος» και έδωσαν το παρών στην παράσταση που είχαν ετοιμάσει οι 23 δάσκαλοι με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το πρόγραμμα παρουσίασαν  1200 χορευτές ηλικίας από 5 χρονών και πάνω.

Οι συνολικά 1200 χορευτές κατέκλυσαν το παρκέ του «Τόφαλος» παρουσιάζοντας ένα ωραίο πρόγραμμα με χορούς απ' όλη την Ελλάδα χωρισμένους  σε επτά ενότητες.

Η διάθεση των χορευτών, η  ζωντάνια, το κέφι, οι ενδυματολογικές επινοήσεις του κάθε τμήματος,  η χορευτική αρτιότητα, το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών που επιβράβευαν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων, δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Η όλη εκδήλωση κράτησε τρεις ώρες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επαίνεσε το ρόλο του Χορευτικού λέγοντας «ότι δεν είναι μια απλή χορευτική εκπαίδευση. Είναι η κατάθεση ψυχής απ΄ όλους τους δασκάλους και τον υπεύθυνο του χορευτικού Χρήστο Γιαννόπουλο στην υπόθεση λαϊκός  πολιτισμός. Γιατί μέσα στο χορευτικό μας χτυπάνε οι καρδιές αυτών των παιδιών που αγόγγυστα καταθέτουν το περίσσευμα των δυνάμεων τους  διαπαιδαγωγώντας με το παράδειγμά τους εμάς και τα παιδιά μας».

Τέλος αναφερόμενος στα αιτήματα του Χορευτικού για την καλύτερη υποδομή στις αίθουσες διδασκαλίας είπε «αυτά τα αιτήματα του χρόνου δεν θα υπάρχουν».

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του  Π.Ο.Δ.Π. Βασίλης Θωμόπουλος επισήμανε «το ρόλο του λαϊκού μας πολιτισμού στην ανάπτυξη του πολιτιστικού μας κινήματος και την σπουδαία προσφορά του χορευτικού σ΄ αυτό. Δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τους υπεύθυνους   των ομάδων για το έργο που παράγουν υποσχέθηκε την ενίσχυση του χορευτικού για να μπορέσει να διευρύνει τον δημιουργικό του ρόλο».

Τέλος ο υπεύθυνος του Χορευτικού  Χρήστος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στην δικαστική δίωξη του Δημάρχου από την φασιστική οργάνωση της «χρυσής αυγής» λέγοντας ότι το χορευτικό του Δήμου Πάτρας και οι άνθρωποί  του είναι αντιφασιστικό μετερίζι  που μέσα σ΄ αυτό δεν έχουν θέση  εθνικιστικές απόψεις, απόψεις  ρατσισμού και  μίσους για τον άνθρωπο.

Σ΄ εμάς κυρίαρχες είναι πανανθρώπινες αξίες που προάγουν την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια παλεύοντας για την ευημερία του ανθρώπου για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τους δασκάλους,   Αναστασοπούλου Ανδριάνα, Βαγενά Βάσω, Βλάχου Ζωή, Διαμαντόπουλος Δημήτρης, Ζαρνάβαλου Σταυρούλα, Ζαφείρη Σταυρούλα, Ζιάκου Ιωάννα,  Ιωαννίδης Μιχάλης, Κοριτζέλης Βασίλης, Κοσσιώρη Ανδριάνα, Κωστάτζα Κοσμάτου, Μαγιάκης Γιώργος, Μαρίνη Ελένη, Μαυρόγιαννη Ρέα, Μπάρκουλα Παγώνα, Μπάρκουλας Κώστας, Ντάνος Γιάννης, Σδρούλια Μαριάννα, Σέρβου Κατερίνα, Τζοανοπούλου Μαριλένα, Τοπάλης Γιάννης, Τριαντάφυλλος Διονύσιος, Χρονοπούλου Σεμίνα.

Τους υπεύθυνους των ομάδων για την ορχήστρα την μαέστρο Δήμητρα Αψώμοτου, το βεστιάριο Μίμη Πολυγένη και Ντίνα Παναγιωτοπούλου  για την ιστοσελίδα τον Δημήτρη Καραδήμα και την επιμέλεια της μουσικής τον Αντρέα τον Νικολακόπουλο.

Τέλος ευχαρίστησε τους δόκιμους και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην σημερινή γιορτή.

Ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάτρας απαιτώντας να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δήμαρχου Κώστα Πελετίδη και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν συγκινητική.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα ως εκπρόσωπος της Ρ.Α.Π., ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ» δημοτικός σύμβουλος Ανδρέα Φίλιας, το μέλος της διοίκησης  του Π.Ο.Δ.Π Θανάσης Μόσχος και ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού  Κώστας Τσίρης.

Την πίτα ευλόγησαν ο Αιδεσιμότατος  πατήρ  Αδαμάντιος και Διάκονος πατήρ Κωνσταντίνος (που υπήρξε και μέλος ου χορευτικού ως λαϊκός  μαζί με την πρεσβυτέρα του).

Ήταν για όλους μια βραδιά γεμάτη πάθος για την ζωή. Γιατί όπως ήταν και το σύνθημα της βραδιάς, "εμείς δεν χορεύουμε για να ξεχωρίσουμε, εμείς χορεύουμε για να ενώσουμε τον κόσμο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight