Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Μια συνολική κριτική»

«Μια συνολική κριτική»

Γράφει ο Γεώργιος Π. Σιγαλός, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων

Είναι σίγουρο ότι όλοι μας, έχουμε εκατοντάδες προσωπικά καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν και εν πολλοίς μας ταλανίζουν.

Σε αυτή την εποχή της κρίσης λοιπόν, το περιβάλλον της πόλης που ζούμε είναι σημαντικό να μην ταλαιπωρεί τον δημότη.

Θα προσπαθήσω να καταγράψω επιγραμματικά σημαντικά θέματα της πόλης μας, που δεν έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή ή έχει λανθασμένες απόψεις (από εμμονές ή ιδεοληψίες) ή κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

-Αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας : Τρανό παράδειγμα οι εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου και Πολιτείας : Αφύλακτες και «εν κρυπτώ» συζητήσεις με άλλους φορείς για «αξιοποίηση»

-Διαχείριση απορριμμάτων : Πλήρης ανατροπή των σχεδιασμών, συνέχιση της Ξερόλακκας σε μη αδειοδοτημένο χώρο, μυρωδιά ανυπόφορη καθημερινά.

-Καρναβάλι : Άρματα ελάχιστα, αποψιλωμένο προσωπικό, σχεδιασμός στο πόδι, ανατροπή σχεδιασμών και συνεργασιών ετών.

-Διέλευση τρένου : Πρόταση ανεδαφική, εμμονή σε προτάσεις τεχνικά αδύνατες, μοντέλα που προτείνονται αντιαναπτυξιακά.

-Διάνοιξη Κανακάρη : Νέες καθυστερήσεις, λόγω μελετών – δημοπρασιών που θα γίνουν τώρα, για κομμάτια του δρόμου που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη.

-Διαμερίσματα – Κοινότητες : Ορισμένα υπολειτουργούν, κυκλοφορούν δια περιφοράς πρακτικά, προτάσεις από όσα λειτουργούν δεν εισακούγονται.

-Κοινωνικός Τομέας : Διάλυση δομών που υπήρχαν χρόνια, τρόφιμα που δεν αγοράζονται λόγω κακού προϋπολογισμού και έλλειψη διεθνούς διαγωνισμού, τρόφιμα ευπαθή που διακινούνται χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

-Φράγμα Πείρου – Παραπείρου : Συνέχιση μιας αδιέξοδης πρότασης για την διαχείριση του, που μόνο καθυστερήσεις φέρνει στην παραλαβή ενός τόσο σημαντικού έργου για την ύδρευση της πόλης.

-Κλαδέματα : Αμάζευτα κλαδέματα μηνών, παρατημένα σε δρόμους, πάνω στις πλατείες, πεταμένα σε διασταυρώσεις

-Αδέσποτα : Παρελκυστική διαδικασία, να περνάει ο χρόνος και να μην αναλαμβάνει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του.

Θα μπορούσα να καταγράψω ακόμα δεκάδες θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των Πατρινών και υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης (διαχείριση Παμπελοποννησιακού, κοιμητήρια, κανονισμός πεζοδρομων, επέκταση βιολογικού, καθυστέρηση ένταξης των επεκτάσεων του αποχετευτικού, διάλυση της ΑΔΕΠ, άδειες μικροπωλητών, διαχείριση των Λαϊκών Αγορών, παλινωδίες στο κυκλοφοριακό κλ.π)

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή γυρίζει την πόλη πολλά χρόνια πίσω. Το ότι δεν γίνεται καθημερινή κριτική (έχει διαφορετικές «ερμηνείες») μην εκληφθεί, ούτε ως συναίνεση, ούτε ως αδιαφορία για τα κοινά. Όσοι ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας είναι παρόντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις