Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πόσο θα ...κοστίζουν οι νέοι τάφοι στο Β' δημοτικό κοιμητήριο; Οι κατηγορίες και η χωρητικότητα στο νεκροταφείο της Λεύκας

Πάτρα:Πόσο θα ...κοστίζουν οι νέοι τάφοι...

500 νέοι τάφοι στο νεκροταφείο της Λεύκας

Πάνω από 500 νέους τάφους «βρήκε» ο Δήμος στο Β’ Κοιμητήριο της Λεύκας, αξιοποιώντας την έκταση που βρίσκεται μπροστά από τον ναό του Αγίου Μηνά. Μάλιστα, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και σε λίγο καιρό οι τάφοι θα ξεκινήσουν να πωλούνται.

Με τη δημιουργία των νέων τάφων, δίνεται μία λύση στο «συνωστισμό» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο Β’ Κοιμητήριο της Πάτρας, αλλά και στα ενοριακά νεκροταφεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία έχουν γεμίσει ασφυκτικά με αποτέλεσμα οι τιμές των τάφων να είναι στα ύψη.

Ο χώρος που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία των τάφων στο νεκροταφείο της Λεύκας, ανήκει στο Δήμο Πατρέων και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν από το Τμήμα Πρασίνου οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Σε πρώτη φάση θα κοπούν τα πεύκα που βρίσκονται στο οικόπεδο, ενώ οι ελιές θα μεταφυτευτούν από το Πράσινο, σε άλλες δημοτικές εκτάσεις.

Ακολούθως, θα δημιουργηθούν δρόμοι και θα «κοπούν» οι τάφοι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από τις δημοτικές υπηρεσίες, θα δημιουργηθούν περί τους 545 νέοι τάφοι, εκ των οποίων οι 345 θα είναι Β’ κατηγορίας και οι υπόλοιποι Α’ κατηγορίας.

Οι εκτιμήσεις των δημοτικών παραγόντων αναφέρουν ότι τα έσοδα από την πώληση των τάφων για τον Δήμο θα είναι περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι τάφοι της Α’ Κατηγορίας πωλούνται έναντι 7.000 ευρώ έκαστος και της Β’ Κατηγορίας αντί του ποσού των 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, ακριβώς εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι οι τάφοι θα πωληθούν εντός εξαμήνου ή εντός ενός χρόνου το αργότερο.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση για τη δημιουργία νέων τάφων στο συγκεκριμένο χώρο είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2010. Παράλληλα, η δημοτική Αρχή για να δώσει λύση και στο θέμα του «συνωστισμού» στα νεκροταφεία, προχωρά το σχέδιο της για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στο ΒΙΟΠΑ, ώστε να υλοποιηθεί η εναλλακτική ταφή της καύσης των νεκρών, η οποία γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις