Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι στου Μοίρα- "Οδύσσεια" το ταξίδι στην Πάτρα- Οι λύσεις που αναζητούνται

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικο...

Παράπονα για τα αντανακλαστικά του Δήμου

Άνευ προηγουμένου είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται επί 13 ημέρες οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Μοίρα Πατρών μετά την κατολίσθηση που ουσιαστικά έχει αποκλείσει την περιοχή από το κέντρο. Οι κάτοικοι υποχρεώνονται να κάνουν ολόκληρο κύκλο μέσω Χαλανδρίτσα από όπου πρέπει να διανύσουν 57 ολόκληρα χιλιόμετρα όταν μέσω της κλασικής διαδρομής τους χωρίζουν από την Πάτρα μόνο 14χλμ..

Όμως ακόμα και αυτή η εναλλακτική δεν είναι διαθέσιμη για όλους καθώς ένας μεγάλο κομμάτι της είναι προσβάσιμο από συμβατικά οχήματα αλλά μόνο από 4Χ4. Για την Οδύσσεια των συγχωριανών του, μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανώλης Πανόπουλος, ο οποίος μάλιστα, μεταξύ άλλων επέρριψε ευθύνες προς την δημοτική Αρχή της Πάτρας για καθυστέρηση.

Όπως εξήγησε η ζημιά που έχει προκαλέσει η κατολίσθηση είναι τεράστια, αφού επί της ουσίας μετακινήθηκε μεγάλο μέρος του βουνού και θα χρειαστούν μήνες για να βρεθεί οριστική λύση. «Αυτό που κοιτάμε να κάνουμε έναν άλλο προσωρινό δρόμο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση, είχαμε και συνάντηση με το Δήμαρχο και προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια να βγάλουμε το χωριό σε έκτακτη ανάγκη, να πάρουν οι κάτοικοι, οι κτηνοτρόφοι, το μαγαζί του χωριού, άνθρωποι που ήθελαν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν προσωρινό δρόμο για το χωριό. Αυτό θέλει κάποια διαδικασία, είπε ο Δήμαρχος ότι θα βοηθήσει.».

Όπως τόνισε ο κ. Πανόπουλος ο δρόμος μέσω Χαλανδρίτσας εκτός της μεγάλης απόσταση έχει και το μειονέκτημα ότι είναι ορεινός και αδιάβατος από απλά αυτοκίνητα. «Ένα σημείο του, από τη θέση Βεταίικα έως Ζουμπάτα, δεν μπορούν να το περάσουν μεγάλα οχήματα, ούτε Ι.Χ. αλλά μόνο 4Χ4 . Οι κάτοικοι δεν μπορούν πουλήσουν το γάλα τους, να φέρουν τροφές για τα ζώα, τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο, δεν μπορούν ηλικιωμένοι άνθρωποι να εξυπηρετηθούν. Αν δεν έχουμε 4Χ4 ή αν ρίξει χιόνι… τέλος. Αν τύχει ένα βράδυ κάποιος να αρρωστήσει θα είναι το τέλος του ο δρόμος από εκεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μοίρα.

Όσον αφορά τα 4 παιδιά του χωριού που δεν έχουν πάει σχολείο επί τόσες ημέρες ο κ. Πανόπουλος μετέφερε την υπόσχεση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη να τους βρει ένα σπίτι στην Πάτρα προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί και να μην χάσουν έτσι άδικα την χρονιά τους. Αναφορικά με τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Δήμος αναφορικά με την κατολίσθηση και τον αποκλεισμού του χωριού ο κ. Πανόπουλος μετέφερε τα παράπονα των συγχωριανών του σημειώνοντας:

«Είχε αργήσει στην αρχή να το κοιτάξει το θέμα. Στην αρχή δεν το χειρίστηκε πολύ καλά. Άργησε να στείλει τους γεωλόγους και τους τεχνικούς της Δημαρχίας για να ελέγξουν το όλο θέμα κι έτσι όλη η κατάσταση πήγε πίσω. Έγινε η κατολίσθηση την Πέμπτη και εμείς ξεκινήσαμε την επόμενη Τετάρτη».  Οι κάτοικοι του χωριού καλούν τους αρμοδίου, Δήμο και Περιφέρεια να κινηθούν άμεσα, ώστε να υπάρξει μια εναλλακτική οδός που θα περνάει σε σημείο πιο κάτω από την κατολίσθηση και παράλληλα να γίνει προσπάθεια βελτίωσης του δρόμου μέσω Χαλανδρίτσας ώστε στο μεσοδιάστημα οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στο κέντρο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις