Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη από την «Κοινότητα Μηχανικών» του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος

Επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη από την «Κοι...

Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών στα γραφεία του ΤΕΕ

Κατά του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, βάλει η «Κοινότητα Μηχανικών» του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος με ανακοίνωσή της. Η παράταξη αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του ΤΕΕ.

Αναλυτικά:

«Η επίσκεψη Σπίρτζη στις 25/1 στα γραφεία του ΤΕΕ ΤΔΕ και η συνάντηση με τα μέλη της ΔΕ του τμήματος, παραλίγο να μας κάνει να ξεχάσουμε σε ποια χώρα ζούμε!

Από το κορυφαίο «χαίρομαι που μπλοκάκια κλείνουν, γιατί οδηγούσαν σε στρεβλώσεις και σε μαύρη εργασία τους μηχανικούς», μέχρι το ότι το ΤΕΕ πρέπει να αναπροσανατολίσει τους μηχανικούς σε παραγωγικές δραστηριότητες, λες και υπάρχει οργασμός παραγωγικών δραστηριοτήτων και οι μηχανικοί αρνούνται να εργαστούν, μας έκανε να καταλάβουμε ότι ο «πλανήτης ΣΥΡΙΖΑ» βρίσκεται πολύ μακριά από εδώ, ίσως και σε άλλο γαλαξία.

Λες και τα μπλοκάκια κλείνουν επειδή οι συνάδελφοι προσλήφθηκαν στη βιομηχανία και όχι για να γλυτώσουν από τη λαιμητόμο του νέου ασφαλιστικού. Λες και οι 5.000 διαγραφές μηχανικών από το ΤΕΕ μόνο το 2016, δεν έγιναν ποτέ.

Λες και οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες που κλείνουν ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, δεν είναι από την Ελλάδα αλλά από άλλη χώρα. Κατά τον υπουργό, το νέο ασφαλιστικό είναι δίκαιο γιατί ο καθένας πληρώνει βάσει του εισοδήματός του.

Το ότι πληρώνουμε το 38% αυτού του εισοδήματος, που είναι ήδη δραματικά μειωμένο, δεν τον απασχολεί. Το ότι στο υπόλοιπο φορολογούμαστε με 2Χ29% (με την προκαταβολή) επίσης του φαίνεται λογικό.

Ούτε τον απασχολεί το ότι κάποιος με μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα είναι υπόχρεος ασφαλιστικών εισφορών. Ούτε το ότι ακόμα κι αυτή την μικρή έκπτωση που ανέκαθεν είχαν οι νέοι συνάδελφοι για την πρώτη πενταετία τώρα πλέον την χρωστάνε ΕΝΤΟΚΩΣ και θα πρέπει το αργότερο μέσα στην 15ετία να εξοφληθεί.

Για να μη μιλήσουμε για τον άθλιο εκβιασμό της μη έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όταν μάλιστα πλέον απαιτείται από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία κατά την κατάθεση μελέτης.

Οι προκλητικές αυτές απόψεις του υπουργού κατατέθηκαν ενώπιον της Διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΤΔΕ και του προεδρείου της αντιπροσωπείας του. Και με το που τελείωσε το παραμύθι του, σηκώθηκε κι έφυγε για τα επόμενα ραντεβού του! Χωρίς να ενδιαφερθεί να ακούσει τις απόψεις των εκπροσώπων των μηχανικών.

Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πλέον ανάλγητη κυβέρνηση, τον καλύτερο υπηρέτη και εφαρμοστή των επιταγών των μνημονίων. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι ήταν ο στόχος από την αρχή, με τις περίφημες προτάσεις του ΟΟΣΑ. Μετά από επτά χρόνια, βρήκαν και τους πρόθυμους που θα τις εφαρμόσουν.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ημερών η παραχώρηση και εγγράφως του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στον δήμο - Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις