Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Ιώσεις και χιονιάς έφεραν ελλείψεις σε αίμα - Καθυστερούν μεταγγίσεις

Αχαΐα: Ιώσεις και χιονιάς έφεραν ελλείψε...

Εκστρατεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Έκκληση για εθελοντική προσφορά αίματος προς του κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κάνει  το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς λόγω του χιονιά και των ιώσεων αρκετές αιμοδοσίες ακυρώθηκαν. Μάλιστα η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και καλεί τους συμπολίτες να το επισκεφθούν, να δώσουν αίμα και να ενημερωθούν παράλληλα για  την εθελοντική δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

Η μονάδα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης και την Πέμπτη και ώρα 9.30π.μ - 1.00μ.μ και 5.30μμ - 8.30μμ καθώς και την Παρασκευή 27/01/17 και ώρα 9.30π.μ – 1.00μ.μ.

Μιλώντας για το θέμα "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7" η αιματολόγος, επιμελήτρια Β’ του κέντρου αίματος του ΠΓΝΠ κυρίας Ειρήνη Κωνσταντινίδου επισήμανε: «Το τελευταίο διάστημα λόγω των ιώσεων, τόσο στην περιοχή μας όσο και πανελλαδικά, συν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της φετινής χειμερινής περιόδου που μας έχουν αναγκάσει να ακυρώσουμε αρκετές από τις εξωτερικές μας αιμοληψίες σε πιο μικρά και ορεινά μέρη, μας έχουν επηρεάσει.

Είναι περιοχές που πάμε πολλές εξορμήσεις μέσα στο μήνα προσπαθώντας να καλύψουμε τις ανάγκες μας αλλά λόγω χιονιά και ιώσεων δεν μπορέσαμε να τις πραγματοποιήσουμε γιατί δεν θα συμπληρώναμε επαρκή αριθμό μονάδων αίματος. Όλα αυτά μας έχουν φέρει σε μια κατάσταση όπου είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια σχετική έλλειψη σε μονάδες αίματος. Θα θέλαμε να είμαστε λίγο καλύτερα καλυμμένοι.

Οι ανάγκες καλύπτονται γιατί η καίρια μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των ασθενών, των πολυμεταγγιζόμενων και όσων έχουν ανάγκη, αλλά αυτό προϋποθέτει μια σειρά βημάτων και κινήσεων για να εξασφαλίζουμε την επάρκεια ακόμα και σε περιόδους που έχουμε ανάγκες. Όμως ο αγώνας φθάνει πολλές φορές στα όρια και μερικές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις λίγων ημερών στου πολυμεταγγιζόμενους αν και προσπαθούμε να είμαι αρκετά συντονισμένοι και να μην έχουμε καθυστερήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο του Ρίου χρειάζεται 1.200 με 1.300 μονάδες αίματος το μήνα από τις οποίες οι περίπου 500 είναι η κάλυψη των αναγκών όσων πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Από τους εθελοντές παίρνουν τα δύο τρία και τα υπόλοιπα καλύπτονται με αναπλήρωση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών, με άλλα λόγια εκεί μπαίνει πολλές φορές το θέμα του χειρουργείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις