Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Νίκησε και ελπίζει σε απευθείας πρόκριση η ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάσκετ: Νίκησε και ελπίζει σε απευθείας...

Η Ένωση επιβλήθηκε με 71-64 της Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και πλέον εναποθέτει τις ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League, «προσπερνώντας» τα πλέι οφ, στην Αβελίνο. Η Ένωση επικράτησε 71-64 της Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ, για την 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Οι «κιτρινόμαροι» πλέον θέλουν ήττα της ιταλικής ομάδας από τη λιθουανική Γιουβέντους (21:30) για να προκριθεί απευθείας στο «Top-16», ως μία από τις τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων. Σε διαφορετική περίπτωση η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία των πλέι οφ.

Πολύ νωθρό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ, που βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ τους Πολωνούς. Το timeout του Γιούρι Ζντοβτς στο πέμπτο λεπτό (με το σκορ στο 6-9) είχε αρκετή ένταση, όμως ξύπνησε τους κιτρινόμαυρους που στο τέλος της πρώτης περιόδου είχαν το προβάδισμα (19-17) παρά τους 12 πόντους (!) που είχε βάλει μέχρι το όγδοο λεπτό ο Χρίτσανιουκ.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν εύκολα το προβάδισμα, έφτασαν μέχρι και το +12 (29-17), όμως ένα "νεκρό" διάστημα έδωσε στους Πολωνούς την ευκαιρία να μειώσουν στους πέντε πριν ο Ντίξον βάλει δυο διαδοχικά τρίποντα και κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 35-24.

Η ομάδα του Ζντοβτς είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και στην τρίτη περίοδο έβαλε τα τρίποντα που χρειαζόταν όχι απλά για να κρατηθεί μπροστά στο σκορ, αλλά και για να "χτίσει" καλές διαφορές, διαφορές ασφαλείας.

Ο ΜακΓκραθ κι ο Ντίξον ήταν οικονομικοί και ο Τσαλμπούρης με σουτ από τα πέντε μέτρα έγραψε το 55-38 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Κελάτι ήταν ο μόνος αξιόπιστος στο φινάλε της αναμέτρησης και τα δικά του τρίποντα μάζεψαν τη διαφορά, όχι όμως τόσο ώστε η ΑΕΚ να τρομάξει.

Το τελικό 71-64 δείχνει πως έγινε μάχη, όμως όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ξέρουν ότι αυτή δεν ξεκίνησε ποτέ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 35-24, 55-38, 71-64

ΑΕΚ: Ούκιτς 6 (2/8 σουτ), ΜακΓκραθ 8(2), Ελονού 5, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 21 (6/9 τρίποντα), Λαρεντζάκης 6(2), Μωραίτης, Σκουλίδας 7(1), Γουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 6.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Φλόρενς 3, Βον 6, Μουρ 8, Κελάτι 14(4), Γκουζέτσκι 5(1), Ζαμόισκι 7(1), Χρίτσανιουκ 19 (8/12 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Τζούρισιτς, Κόζαρεκ 2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Αυλαία στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για ΑΕΚ και Άρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports