Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Θεα...

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση: "Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεατρικές δράσεις των εφηβικών τμημάτων που προέκυψαν από σωματικούς αυτοσχεδιασμούς και εφαρμογή τεχνικών θεάτρου της επινόησης (devised theater).                                                                                                                                                                     Στη συνέχεια η υπεύθυνη του εργαστηρίου, θεατρολόγος,      Γιούλη Δούβου, καλωσόρισε μαθητές και γονείς και ανακοίνωσε των προγραμματισμό της νέας χρονιάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ., Ανδρέας Τερζής, αφού μίλησε για τα οφέλη του θεάτρου στη ζωή μας και κυρίως στη ζωή των νέων ανθρώπων και αναφέρθηκε στην στήριξη του Δ. Συμβουλίου του θεάτρου  και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Κώστα Καζάκου στο Θεατρικό Εργαστήρι, έκοψε την πίτα.                                                                                                    Το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά & εφήβους, στη Φαβιέρου 43,  συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια λειτουργίας με πολλές δράσεις για παιδιά από 3- 18 ετών. Στα 18 τμήματά του συμμετέχουν πάνω από 250 παιδιά και οι δράσεις του όλο επεκτείνονται με στόχο την κάλυψη αναγκών των παιδιών των γονέων αλλά και την θεατρική επιμόρφωση εκπαιδευτικών, θεατρολόγων, ηθοποιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τα παιδιά του εργαστηρίου παρακολούθησαν τις θεατρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Οδυσσεβάχ , το Παιχνιδι  του Έρωτα και της Τύχης και τους Μικροαστούς, ενώ συμμετείχαν στη διαδραστική παράσταση ¨Φρικαντέλλα¨ , από τις εμψυχώτριες του εργαστηρίου μας.

Οι έφηβοι συμμετείχαν στη διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ από την ομάδα ΠΑιΘέΑ«ΔΙΑΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ».

Πραγματοποιήθηκε ήδη το πρώτο σεμινάριο για γονείς σε συνεργασία με τη σύμβουλό μας Δήμητρα Μαντζάνα με θέμα την ενεργητική ακρόαση  και ήδη έχει προγραμματιστεί το επόμενο για τις 29 του μήνα.

Επίσης, στις 10-11 Φεβρουαρίου στο εργαστήρι μας θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σύμβουλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβαλ Αθηνών και Επιδαύρου,  με θέμα ¨Η εκπαίδευση που έχω και η εκπαίδευση που θέλω» με αφορμή τις Νεφέλες του Αριστοφάνη.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τη Δραματική Σχολή, θα παρακολουθήσουν τις εξετάσεις των φοιτητών και θα συμμετέχουν σε εργαστήριο υποκριτικής με τον Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Κατά την διάρκεια του  Καρναβαλιού,  οι έφηβοι θα παρουσιάσουν δράσεις θεάτρου δρόμου.

Τον Μάρτιο το Διαπολιτισμικό μας εργαστήρι θα παρουσιάσει δράσεις με παραμύθια από τις χώρες καταγωγής των παιδιών. Συρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ελλάδα ενώ σχεδιάζουμε και επιστημονική ημερίδα με θέμα την Διαπολιτισμικότητα!

Τον Μάιο θα ανέβει η παράσταση των εφήβων σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μπακόλα.

Το κλείσιμο της χρονιάς θα γίνει με θεατρικές δράσεις των τμημάτων και

το καλοκαίρι θα γίνουν εργαστήρια που θα ανακοινωθούν σύντομα!

Στόχος του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά & εφήβους και των υπευθύνων Γιούλης Δούβου, Νικολέττας Κοτσινοπούλου, Μαρίνας Αγγελάτου, Ανδριάνας Αγγελοπούλου,  Δήμητρας Μαντζάνα, Συγκλητικής Βλαχάκη, Γιώργου Μπακόλα είναι να βρισκόμαστε κοντά στις ανάγκες των παιδιών και να τους δίνουμε χώρο να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις