Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Κάνουν τον σταυρό τους για να περάσουν το δρόμο και να φτάσουν στο... σχολείο-Κίνδυνος έξω από το προαύλιο σε Δάφνες και Εγλυκάδα

Πάτρα:Κάνουν τον σταυρό τους για να περά...

Ερώτηση του Κοινοτικόν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάνε στο σχολείο με φόβο… ψυχής. Οι μαθητές δυο σχολείων της Πάτρας αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρούς κινδύνους την ώρα που μεταβαίνουν στα σχολεία τους για μάθημα.

Αναφορά σε αυτά τα δυο σχολεία κάνει στην ερώτησή του προς το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας η κίνηση Κοινοτικών αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Α. Η πρόσβαση στο 62ο Δημοτικό Σχολείο και 49ο Νηπιαγωγείο (κοντά στην περιοχή «Δάφνες») γίνεται από την οδό Αρήτης, η οποία είναι χωματόδρομος.

Είναι κατανοητό, ότι ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα με το βαρύ καιρό η πρόσβαση των παιδιών των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι δύσκολη αφού ο δρόμος μετατρέπεται σε λασπότοπο.

Αλλά και τους ανοιξιάτικους μήνες (κυρίως τον Μάιο και τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού) αρχίζει το πρόβλημα με τη σκόνη, η οποία επηρεάζει σοβαρότερα τα παιδιά με χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού.

Ρωτάμε τον αρμόδιο για τα τεχνικά έργα αντιδήμαρχο αν έχει προβλεφθεί κατά προτεραιότητα η ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης οδού για να βελτιωθεί η ποιότητα της πρόσβασης των παιδιών στο σχολείο.

Β. Στην οδό Μαραθωνομάχων στην Εγλυκάδα, από το φανάρι με τη λεωφόρο Κ. Τσάτσου και μέχρι το ύψος των Μυροφόρων δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο παρά μόνο έξω από νέο-αναγερθείσα οικοδομή.

Στο τμήμα αυτό βρίσκεται το Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο αλλά και οι νέες εργατικές κατοικίες, οπότε η κίνηση πεζών είναι σημαντική, ιδιαίτερα τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

Είναι κατανοητό ότι οι κίνδυνοι για τους πεζούς και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, από τα αυτοκίνητα που κινούνται στη Μαραθωνομάχων είναι σημαντικοί.

Ρωτάμε, ως εκ τούτου, τον αρμόδιο για τα τεχνικά έργα αντιδήμαρχο αν έχει προβλεφθεί, κατά προτεραιότητα και για λόγους ασφαλείας, η πεζοδρόμηση σε αυτό το τμήμα της Μαραθωνομάχων με δεδομένο μάλιστα ότι στο τμήμα του δρόμου έμπροσθεν των νέων εργατικών κατοικιών υπάρχει χάραξη για πεζοδρόμιο, το οποίο όμως ουδέποτε κατασκευάστηκε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις