Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρών Κορίνθου: Οι πρώτες εικόνες από το... άνοιγμα της εθνικής οδού! Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών από τις 3 το μεσημέρι- ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Πατρών Κορίνθου: Οι πρώτες εικόνες από τ...

Ολονύχτια μάχη για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Εθνική οδό

Aνοιξε, τα ξημερώματα η ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου. Μετά την ολονύχτια μάχη των εκχιονιστικών, της πυροσβεστικής και των τοπικών αρχών για τον απεγκλωβισμό απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονταν από τις δυο το μεσημέρι του Σαββάτου  ακινητοποιημένα εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Περίπου 55 πυροσβέστες βρέθηκαν στα σημεία που είχαν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα και μετακίνησαν όσους ήθελαν να απομακρυνθούν. Επίσης οι πυροσβέστες φρόντισαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες τριών λεωφορείων.

Η διαχειρίστρια του δρόμου "Ολυμπία οδός" ΄ανακοίνωσε περί τις 3.30 το πρωί της Κυριακής, ότι δόθηκε στην κυκλοφορία.

Παράλληλα από τις 3:00 το  μεσημέρι  αποφασίστηκε η απαγόρευση η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στα όρια του νομού Αχαΐας, για λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας της κακοκαιρίας.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 205,300, έως την χιλιομετρική θέση 159,630 και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 60+000, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου Ρίου Αχαΐας.

 

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 8:00 αύριο το πρωί.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ολυμπία Οδό διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος της, καθώς τέθηκαν σε κανονική λειτουργία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, όπου χθες αργά το απόγευμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε ακινητοποίηση αρκετών οχημάτων.

Mε απόφαση της Τροχαίας για προληπτικούς λόγους είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από σήμερα στις 15.00 έως αύριο το πρωί στις 08.00 και στις δύο κατευθύνσεις από την Ακράτα έως το Ρίο.

Με βάση την πρόγνωση του καιρού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Για το λόγο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας οι προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων επικεντρώθηκαν στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, αλλά και την πόλη της Πάτραςεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται και στην ορεινή Ναυπακτία, όπου εκεί οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, όπως λέει χαρακτηριστικά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην περιοχή των Καλαβρύτων,τα συνεργεία προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοικτές τις επαρχιακές οδούς Πούντας-Καλαβρύτων και Ακράτας-Ζαρούχλας, ώστε να κινηθούν χωρίς προβλήματα οι εκδρομείς που πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς και στην επαρχιακή οδό Πατρών- Καλαβρύτων, ώστε και σε αυτή την περίπτωση να μην υπάρξει πρόβλημα με τις μετακινήσεις.

 

Ακόμη καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην εθνική οδό Πατρών-Τρίπολης.

 

Όσον αφορά στην ορεινή Ναυπακτία, γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού, προκειμένου να ξεπαγώσουν οι δρόμοι.

 

Από το πρωί :

Κλειστοί είναι οι επαρχιακοί δρόμοι:

ΑΙΓΙΟ - ΠΤΕΡΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

(111) ΧΙΟΝΑ - ΔΙΑΣΕΛΟ

Σε όλους τους δρόμους στα Καλαβρυτοχώρια χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους:

Αιγείρα - Αμπελόκηποι

Αιγείρα - Περιθώρι

Ακράτα - Ζαρούχλα

ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Λόγω ανάπτυξης πάγου στον δρόμο, απαραίτητες κρίνονται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου από το ύψος του Γομοστού μέχρι το Βουπράσιο. Επί τόπου επιχειρούν και αλατιέρες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την περιφέρεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις