Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ρόδα -της πλατείας Συντάγματος- που δε γύρισε ποτέ - Το thebest.gr ήταν εκεί και κατέγραψε την αποσυναρμολόγησή της - ΦΩΤΟ

Η ρόδα -της πλατείας Συντάγματος- που δε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Θλίψη για ένα εγχείρημα που δεν πέτυχε

Δεν λειτούργησε ποτέ η ρόδα παρατήρησης στο Σύνταγμα και.. την αποσυναρμολόγησαν! Εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων, έσπευσαν το βράδυ της Τρίτης και σταδιακά εως και την Παρασκευή ξήλωναν τη ρόδα, εκτός των άλλων και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν προβλεφθεί για την Αττική.

Το thebest.gr και ο Δημήτρης Χριστοδουλοπουλος ήταν εκεί και κατέγραψαν τις θλιβερές εικόνες αποσυναρμολόγησης μιας ρόδας που δε γύρισε ποτέ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας σχετικά με επικινδυνότητα της Ρόδας Παρατήρησης που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό τη διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Νωρίτερα ο Δήμος Αθηναίων, ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, απέρριψε το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα, ήτοι να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία, και ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της θηριώδους κατασκευής.

Η απόφαση ελήφθη επειδή η εταιρεία δεν μπορούσε να παράσχει τα εχέγγυα για την ασφάλεια της Ρόδας.

Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων είχαν διαβεβαιώσει (μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι η ρόδα θα λειτουργήσει «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε».

Απέδιδαν μάλιστα την καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων στις αργίες των γιορτών: «ανακαλούνται άδειες των ειδικών μελετητών της εταιρείας έτσι ώστε σήμερα, ή τα επόμενα 24ωρα να δοθούν τα χαρτιά και να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει η ρόδα».

Παράλληλα, υποστήριζαν ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο»

Θυμίζουμε ότι ήδη από χθες αργά το βράδυ ένα-ένα τα βαγόνια του μεγάλου τροχού άρχισαν να αφαιρούνται για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Είχε προηγηθεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Μια Ρόδα με βαριά σκιά...»), σύμφωνα με το οποίο η θηριώδης κατασκευή, ύψους 40 μέτρων, εγκαταστάθηκε πριν πάρει έγκριση και πριν πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και ενώ η πολυεθνική και η αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα εταιρεία, που εγκατέστησε τον μηχανισμό, καλούνταν να συμπληρώσουν τον φάκελο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Η τελευταία εξέλιξη είναι η παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Χρήστου Τεντόμα. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε προαναγγήλει ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η Ρόδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις