Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λάρισα: Αλλαγές στην πόλη, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμους

Λάρισα: Αλλαγές στην πόλη, με δρόμους ήπ...

Ποιο είναι το σχέδιο

Το σχέδιο αλλαγής της όψης της πόλης της Λάρισας περιέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα. Πρόκειται για ένα σχέδιο που δίνεται σε διαβούλευση και αφορά το κυκλοφοριακό της πόλης (φορά κίνησης των οχημάτων - μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, μέτρα ήπιας κυκλοφορίας) του τοπικού οδικού δικτύου της περιοχής μελέτης, σε συμφωνία με τις βασικές αρχές του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ως περιοχή μελέτης ορίζεται η κεντρική περιοχή του Δήμου που περιβάλλεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Τάκη Τσόγκα (πρώην Καλλιθέας), Γεωργιάδου και Αεροδρομίου. Επίσης, στην περιοχή μελέτης, περιλαμβάνεται η περιοχή βόρεια του Σταθμού του ΟΣΕ, η οποία περιβάλλεται από τις οδούς Φαρσάλων, Ηρώων πολυτεχνείου, Βόλου, Σαπφούς, Παλαιολόγου και Πτολεμαίου.

«Ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα παρεμβάσεων, με βασικό στόχο την δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, που τα αυτοκίνητα κινούνται με προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, δημιουργώντας πυρήνες στο κέντρο, που έχουν τα στοιχεία της γειτονίας που για χρόνια έχει χάσει η πόλη» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης. Επεσήμανε πως «οι κατευθύνσεις που δόθηκαν στην μελέτη συνδέονται με την δέσμευσή μας για περιορισμό της χρήσης του ΙΧ στο κέντρο της πόλης» και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι «να δώσουμε την δυνατότητα στον πολίτη να περπατήσει. Περπάτημα εύκολο και γρήγορο για τον προορισμό του πολίτη, γιατί οι αλλαγές αυτές αφορούν την ζωή μας και όχι το αυτοκίνητο».

Να σημειωθεί πως αντικείμενο της μελέτης, σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιεύτηκε, είναι η κυκλοφοριακή οργάνωση του τοπικού οδικού δικτύου της περιοχής μελέτης, με σκοπό τη μείωση των διαμπερών κινήσεων και της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων μέσα από τις γειτονιές.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις