Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψυχρή εισβολή από αύριο και στη Δυτική Ελλάδα -Κάτω από το μηδέν θα πέσει ο υδράργυρος σε προάστια της Πάτρας

Ψυχρή εισβολή από αύριο και στη Δυτική Ε...

Η πρόγνωση του καιρού από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλαο Σερέτη

Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων (ridge) έχει εγκατασταθεί και καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής,κεντρικής και βόρειας Ευρώπης φθάνοντας μέχρι και τα νότια τμήματα της Σκανδιναβικής χερσονήσου με πιέσεις που αγγίζουν τα 1045hPa-(χάρτης 1)-.Παράλληλα στα ανατολικά όρια του ridge αυτού πνέει ισχυρός αεροχείμαρρος-(χάρτης 2)-,ο οποίος συμβάλλει στην τάχιστη κάθοδο short-wave trough-(χάρτης 3)- από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τα νότια Βαλκάνια,η οποία είναι εμπλουτισμένη με αέριες μάζες πολικής προέλευσης.

Μάλιστα η ισχύς του αεροχείμαρρου είναι τέτοια που θα συνεπικουρήσει στο η διαταραχή αυτή να μην προλάβει να εκφυλιστεί στην πορεία της προς τον ελλαδικό χώρο διατηρώντας ''ατόφια'',οπως θα λέγαμε τα περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά της,μεταξύ των οποίων και οι ιδιαίτερα χαμηλές-πολικές θερμοκρασίες στην μέση τροπόσφαιρα-(χάρτης 4)-.

Η διαταραχή αυτή σε συνδυασμό με το ψύχος που ''κουβαλά'' δείχνει ικανή να δώσει χιονοπτώσεις μέχρι και μηδενικά υψόμετρα σε περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Πώς θα επηρεαστεί η δυτική χώρα από την ισχυρότατη ψυχρή εισβολή


Επιδεινώνεται από αύριο ο καιρός-Στα λευκά θα υποδεχτούμε το 2017- Βοριάδες 9 μποφόρ στο Ιόνιο και τσουχτερό κρύο-Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Τρίτη 27/12: Η ημέρα ξεκινά με καλές καιρικές συνθήκες σε όλα τα δυτικά.Σταδιακά θα εμφανίζονται κάποιες νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου.Εκεί από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις που θα έχουν τη μορφή χιονιού αρχικά στα ορεινά τμήματα και στη συνέχεια και στα ημιορεινά 600-700 μέτρα.Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα φθάσει τους 14-15oC με προοδευτική πτώση από τις απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-5bf.

Τετάρτη 28/12:Κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες φαινόμενα τοπικού χραρακτήρα αναμένονται από το ύψος της Δυτικής Στερεάς και νοτιότερα με την μορφή βροχοπτώσεων στα πεδινά τμήματα και με την μορφή χιονοπτώσεων στα ημιορεινά-ορεινά.Τοπικές χιονοπτώσεις πιθανόν να δεχθούν πρόσκαιρα και τα ορεινότερα τμήματα των κεντρικών Επτανήσων.Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλα τα δυτικά με τα φαινόμενα να σταματούν.Προς τις βραδυνές ώρες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα ανατολικά τμήματα της Ηπείρου με τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις.Ο υδράργυρος σε πτώση με τις μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 11-12oC στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα,ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 7-8bf.

Πέμπτη 29/12:Δεν αναμένονται φαινόμενα.Μόνη ''παραφωνία'' κάποιες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά-νοτιοδυτικά άνευ σημασίας κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος.Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με μέγιστες τιμές που δεν θα ξεπερνούν τους 7-8oC.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοανατολικοί αρχικά στα 7bf για να πέσουν στα 5bf από το μεσημέρι και μετά.

Παρασκευή 30/12:Ηλιοφάνεια σε όλα τα δυτικά με τον υδράργυρο να μην κατορθώνει να ξεπεράσει τους 6-7oC τις μεσημβρινές ώρες και τους ανέμους να πνέουν βορειοι-βορειοανατολικοί στα 4-5bf.

Τάση για Σ/Κ/Δ 31/12-2/1:Δεν φαίνεται να εκδηλώνονται κάποια φαινόμενα,ο υδράργυρος θα σημειώνει μέρα με την ημέρα σταδιακή άνοδο,ενώ οι άνεμοι δείχνουν να πνέουν ασθενείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!:Στον παγετό,ο οποίος αναμένεται να είναι ισχυρός την νύχτα και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης,της Παρασκευής και του Σαββάτου με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετά κάτω από το 0 σε όλα τα ημιορεινά-ορεινά τμήματα των δυτικών τμημάτων της χώρας και να πλησιάζει τους 0oC ακόμη και σε πεδινά-παρθαλάσσια τμήματα.



Η εξέλιξη του καιρού για την πόλη της Πάτρας

Τρίτη 27/12:Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.Ο  υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-13oC με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.

Τετάρτη 28/12:Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην πόλη κατά την διάρκεια των νυχτερινών-πρώτων πρωϊνών ωρών.αυτόχρονα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Παναχαϊκό όρος > 700-800 μέτρων και πιθανόν χαμηλότερα προς τα ανατολικότερα τμήματά του (500-600μ).Γρήγορη βελτίωση του καιρού στην ευρύτερη περιοχή με παύση των φαινομένων.Η θερμοκρασία από 7-10oC με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί  στα 4-5bf που στο Ρίο θα αγγίζουν τα 6-7bf.

Πέμπτη 29/12:Ηλιοφάνεια στην πόλη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 1-7oC και τους ανέμους βορειοανατολικούς στα 3-4 και στο Ρίο στα 5-6bf.

Παρασκευή 30/12:Αίθριος ο καιρός με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του για ακόμη μία ημέρα αφού η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 1oC το πρωί έως 6-7oC το μεσημέρι.Οι βορειονατολικοί άνεμοι θα αγγίξουν τα 4-5bf και αυτό κυρίως στην περιοχή του Ρίου.

Στα προάστια της πόλης αναμένουμε και κάτω από 0oC πρόσκαιρα τα πρωϊνά της Πέμπτης και της Παρασκευής ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα αυξάνουν την αίσθηση του κρύου.

Τάση για Σ/Κ/Δ 31/12-2/1
:Φαίνεται να διατηρείται η ηλιοφάνεια με βαθμιαία άνοδο του υδραργύρου μέρα με την ημέρα και με ανέμους ολοένα και εξασθενούμενους.


Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Ρωμανός Πατρών)
&
Για το www.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις