Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ αιτήσεων στο TAXIS σε ένα 24ωρο,για το επίδομα πετρελαίου-Παγωμένος ο καιρός, "παγωμένες" και οι παραγγελίες - Η εικόνα στην Πάτρα

Ρεκόρ αιτήσεων στο TAXIS σε ένα 24ωρο,γι...

Πλησιάζει το ένα ευρώ

Μεγάλη ανταπόκριση δείχνουν οι φορολογούμενοι στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο ΤΑXISnet για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών ως και τις 14.00 μμ χθες είχαν υποβληθεί 130.000 αιτήσεις από υπόχρεους ενώ είχαν εγκριθεί 110.000 απο αυτές.

Συνολικά 170.000 επισκέψεις είχαν καταγραφεί ως χθες το μεσημέρι, στην ηλεκτρονική εφαρμογή από φορολογούμενους.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς βάση νόμου οι υπόχρεοι έχουν 10 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αν επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 1.1.2017 η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί ως τον Ιούνιο του 2017.

Την ίδια ώρα οι θερμοκρασίες και στην Αχαΐα παραμένουν χαμηλές, ωστόσο και οι προμήθιες πετρελαίου παραμένουν επίσης "παγωμένες".

Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις ποσότητες από τα παραδοσιακά 500-1.000 λίτρα στα 300 λίτρα, ενώ σε ποσοστό 60% οι αγορές γίνονται με πιστωτικές κάρτες. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε χθες στα 95,6 ευρώ το λίτρο από τα 92,7 ευρώ το λίτρο, τιμή έναρξης στις 15 Οκτωβρίου, ενώ η τάση συνεχίζει να είναι ανοδική, ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Παναγιώτης Θωμάς, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Πάτρα οι προμήθειες αριθμητικά σε επίπεδο πελατών είναι σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι ποσότητες των παραγγελιών είναι περιορισμένες κατά μέσο όρό στα 200 λίτρα.

Ο κ. Θωμάς εκτιμά ότι η τιμή του περιορίζει τις παραγγελίες. Αυτές τις μέρες η τιμή του είναι ανοδική και κυμαίνεται γύρω στα 95 λεπτά το λίτρο ενώ εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσει το ένα ευρώ και μετά τον νέο χρόνο με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης θα το ξεπεράσει.

.Βενζίνη 2,5 ευρώ σε Mercedes -Tην ανιούσα παίρνουν τα ... - Thebest.gr

Φοροκαταιγίδα: Αυξησεις σε βενζίνη, τσιγάρα, ποτά, ΦΠΑ - Thebest.gr

 

Mε πληροφορίες από ΑΜΠΕ και kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις