Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Αντί να παίζουν ... κλέβουν–Επιστρέφει στη φυλακή ο ανήλικος που ρήμαζε σπίτια-Παιδιά του δημοτικού στην παρανομία

Αχαΐα:Αντί  να παίζουν ... κλέβουν–Επιστ...

Τι προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο

Εμφανής είναι η παιδική εγκληματικότητα , η οποία συνηθέστερα λαμβάνει  τη μορφή των κλοπών και των διαρρήξεων. Προ ημερών συνελήφθη  ανήλικος που μαζί με τον επίσης ανήλικο αδερφό του και μια ακόμα κοπέλα κάτω των 18 ετών μπούκαραν σε σπίτια, από την Παραλία Πατρών, μέχρι τον Άγιο Βασίλειο, αποσπώντας συνολικά 67.000 ευρώ.

Ο νεαρός το είχε σκάσει από ίδρυμα κράτησης ανηλίκων στον Βόλο, καθώς το είχε ρίξει στις κλοπές από νωρίς. Μετά την απολογία του στον Ανακριτή Πατρών, παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Αθηνών καθώς εκκρεμούσε και από αυτόν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παιδιού.

Επίσης και ο αδερφός του συλληφθέντα,  έχει απασχολήσει  την αστυνομία και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες, ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», είχαν διαπράξει το τελευταίο χρόνο 22 διαρρήξεις σε σπίτια, ενώ πριν τρία χρόνια περίπου είχαν διαρρήξει επίσης δυο αυτοκίνητα και ένα κομμωτήριο, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν κάνει 21 διαρρήξεις στην Πάτρα και από μια στο Ρίο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα και την Παραλία Πατρών, ενώ το περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε διαφύγει από το Κρατικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του 32ου Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πάτρα:Ανήλικοι παραβίασαν την περίφραξη αλλά δεν ... - Thebest.gr

Πάτρα: Σήμερα στον ανακριτή ο ανήλικος δραπέτης που ... - Thebest.gr

 

Όμως αυτή δεν είναι  η μοναδική περίπτωση των τελευταίων ημερών. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο  νεαρών, ηλικίας 17 και 12 ετών, οι οποίοι , σύμφωνα με την αστυνομία παραβίασαν την περίφραξη  80χρονου Έλληνα, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί  από αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και τράπηκαν σε φυγή. Ο τροχονόμος καταδίωξε πεζός τους δράστες και συνέλαβε σε κοντινή απόσταση τον  12χρονο.
Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει τις τελευταίες ημέρες ακόμη δύο διαρρήξεις σε οικίες χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Πάτρα:Συμμορία είχε ρημάξει σπίτια από Άγιο Βασίλειο ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις