Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που απορρίψαμε

Η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που απορρίψαμε

Του Γιώργου Ζαφειρόπουλου, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων

Τα λάθη μας μάς διδάσκουν; Συμβαίνει όμως αυτό; Τα Λάθη μας όμως τα πληρώνουμε και όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα τα πληρώνουν και άλλοι χωρίς να έχουν κάνει το ίδιο λάθος.

Τον Ιούλιο του 2015 στην Πατρίδα μας έγινε ένα δημοψήφισμα με δύο ερωτήματα που αμφιβάλω αν πράγματι τα διάβασε κανείς. Να θυμηθούμε τα ερωτήματα. Αντιγράφω το ψηφοδέλτιο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Της 5ης Ιουλίου 2015

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 25.06.2015 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ;

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ <>( <<ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ>>)    ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ<> (<<ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ >>).

Ο Ελληνικός λαός με συντριπτική πλειοψηφία και με την πολιτική καθοδήγηση των πολιτικών δυνάμεων που κυβερνούσαν και κυβερνούν την χώρα απέρριψε την πρόταση των Ευρωπαίων.

Ας κάνουμε και εμείς μια επανάσταση ίσως να σκέφτηκε ο καθένας μας ,χωρίς πολεμοφόδια βέβαια .

Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί  με επιχειρήματα βέβαια για το πρώτο ερώτημα του δημοψηφίσματος, η  απορριπτική θέση  των πολιτών, αφού μεταρρυθμίσεις για τις Ελληνικές κυβερνήσεις σήμαινε όπως  και σήμερα φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων και μια γενική ακαταστασία.

Για το δεύτερο όμως ερώτημα που αφορούσε την μελέτη βιωσιμότητας του χρέους ποια δικαιολογία υπάρχει; Ασφαλώς καμμία. Στο  Eurogroup  της 25/06/2015 οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να συζητήσουν για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους !

Σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν δύο χρόνια μετά και αφού έχουμε υποστεί όλες τις συνέπειες αυτής της απόφασης, με αύξηση των φόρων , με νέες μειώσεις συντάξεων, με αυξήσεις εισφορών με κόφτες και τα λοιπά, να   ικετεύουμε  να συζητήσουμε για το χρέος που ήταν θέμα του τότε Ευρογκρούπ και τώρα  μας δίνουν ψίχουλα και χαιρόμαστε.

Στην συνέχεια βέβαια οι Κυβερνώντες  ενεργώντας με ανευθυνότητα και με παιδική αφέλεια  που φθάνει στα όρια της βλακείας μοιράζουν μέρισμα στους συνταξιούχους που πήραν από τους υπόλοιπους συνταξιούχους πού είχαν την ατυχία να συνεισφέρουν περισσότερα  στο ασφαλιστικό σύστημα και να έχουν αποδοχές πάνω από εννιακόσια ευρώ από μια χώρα φτωχευμένη  και υπό κηδεμονία. Οι ψευτοπαλληκαριές απέναντι στους δανειστές, δεν λύνουν προβλήματα τα μεγαλώνουν διαφορετικά τους πείθεις και προχωράς .

Ευθύνες δεν έχει κανένας όμως αφού με το δημοψήφισμα οι ευθύνες μεταβιβάστηκαν στον λαό.  Η απόρριψη της πρότασης της τρόϊκας (ονομασία που άλλαξε και έγινε <<οι θεσμοί>> ) με δημοψήφισμα αποδεικνύεται ένα τεράστιο λάθος. Το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε όλοι μαζί και δε θα έχουμε διδαχθεί αν δεν καταλάβουμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνες. Θα πρέπει να αποβάλουμε τον κομματικό φανατισμό και να μην έχουμε και τόση  εμπιστοσύνη  στο πολιτικό προσωπικό, αλλά να έχουμε και δική μας γνώμη και άποψη.

Επίσης πρέπει να μάθουμε να ακούμε, να σκεπτόμαστε ,να κρίνουμε, να ζυγίζουμε τα πράγματα  και να αποφασίζουμε χωρίς φανατισμό και με σκέψη λογική και σώφρονα . Η  άποψη ότι για όλα φταίνε οι άλλοι δεν είναι η λύση . Το πολιτικό σύστημα έχει ξεπεραστεί. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές για να ξεφύγουμε από την ανευθυνότητα και την μιζέρια μας. Ας ελπίζουμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις