Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε

Ευρωλίγκα: Επιβλητική νίκη του Παναθηναϊ...

Οι πράσινοι επικράτησαν των Τούρκων με 81-70 στο ΟΑΚΑ

Την πρώτη μεγάλη νίκη του στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός Superfoods. Με ολοκληρωτική εμφάνιση και παραλίγο triple-double του Καλάθη, οι πράσινοι «κατάπιαν» την Φενέρμπαχτσε με σκορ 81-70 και υποχρέωσαν τον Ομπράντοβιτς στην τέταρτη ήττα σε ισάριθμες «επισκέψεις» του στο ΟΑΚΑ ως κόουτς των Τούρκων.

Με στόχο να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και να μην επιτρέψει στους περιφερειακούς της Φενέρ, ν’ απειλήσουν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει το προβάδισμα.

Με εξαιρετική άμυνα που ξεκίνησε με «ζώνη» βρήκε την ευκαιρία να τρέξει και στο 6’ να προηγηθεί με 13-10, έπειτα από εντυπωσιακό κάρφωμα του Κένι Γκάμπριελ.

Με αλλαγές στην άμυνα οι «πράσινοι» οδηγούσαν σε κακές επιλογές τους φιλοξενούμενους και με τον Νικ Καλάθη να δείχνει τον δρόμο μπήκαν μπροστά με 8 πόντους διαφορά (19-11) στο 8’.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλαν πολύ ενέργεια στο παρκέ κι έκαναν το τέλειο δεκάλεπτο (23-14), δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακή και χωρίς λάθος ο Παναθηναϊκός φρόντιζε ν’ αξιοποιεί την υπεροχή του επιθετικά (33-18 στο 15’).

Για τα επόμενα πέντε λεπτά οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν τη συγκέντρωση τους, πηγαίνοντας λανθασμένες επιλογές, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρ ν’ αντιδράσει και με επιμέρους σκορ 19-8 μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου (41-37), έβαλε ξανά δύσκολα στους «πράσινους» που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να έχουν μια διαφορά ασφαλείας.

Εκεί, που οι Τούρκοι έδειχναν να παίρνουν τον ρυθμό με το μέρος τους, ήρθε η άμεση απάντηση από τον Ντιμίτρις Νίκολς ο οποίος έδωσε πολύτιμες λύσεις στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο φάουλ του Σίνγκλετον ήρθε να προσθέσει ένα σημαντικό πρόβλημα στο τεχνικό του «τριφυλλιού» αλλά ο Παναθηναϊκός αντιδρούσε σωστά και δεν έχανε τον έλεγχο της αναμέτρησης παρά την προσπάθεια της Φενέρ ν’ αντεπιτεθεί.

Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γιάννη Μπουρούση (66-52), με την εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου, έδωσαν μια πολύ σημαντική ανάσα στην ομάδα του «τριφυλλιού» σε μία βραδιά όπου ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα έβρισκε πρωταγωνιστές, στον δρόμο για να πετύχει τον στόχο του.

Όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα γίνονταν ολοένα και πιο απλά για τους γηπεδούχους που είχαν απάντηση σε όλα τα προβλήματα που προσπαθούσε να βάλει η τουρκική ομάδα, με συνέπεια να φτάσουν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-37, 61-52, 81-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9, Νίκολς 14, Ρίβερς 10, Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φελντέιν 10, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Μπουρούσης 9, Καλάθης 16 (8 ριμπ., 11 ασ.).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 10, Άντιτς 3, Σλούκας 13, Νάναλι 21, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντατόμε 6.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: Για την νίκη ο Παναθηναϊκός απέναντι σε Φενέρ και Ομπράντοβιτς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports