Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στ. Θεοδωράκης: Είναι ντροπή οι ομογενείς να μην έχουν δικαίωμα ψήφου

Στ. Θεοδωράκης: Είναι ντροπή οι ομογενεί...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στο ελληνικό ραδιόφωνο του Μόντρεαλ και στον Πατρινό δημοσιογράφο Ζώη Μαρίνο

Το θέμα της ψήφου των ομογενών επανέφερε στην δημόσια ατζέντα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μόντρεαλ (Καναδάς) Greek Vision Radio 1570 ΑΜ που παρουσιάζει ο Πατρινός δημοσιογράφος Ζώης Μαρίνος.

Ο κ. Θεοδωράκης στην συνέντευξη του αναφέρθηκε εκτενώς στην εκστρατεία του «Ποταμιού» που έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός ότι είναι «ντροπή το 2016, οι άνθρωποι μας που ζουν στο εξωτερικό και πολλές φορές έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα τους να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν πολιτικά την άποψή τους γι' αυτά που γίνονται στην Ελλάδα».

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της άμεσης θεσμοθέτησης της ψήφου των ομογενών, υπενθυμίζοντας ότι το «Ποτάμι» έχει, μεταξύ άλλων, προτείνει πέντε από τους 300 Έλληνες βουλευτές να εκλέγονται από την ελληνική διασπορά και να εκπροσωπούν τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η πρόταση αυτή, τόσο σε ό,τι αφορά στην ψήφο των ομογενών όσο και στην εκλογή πέντε βουλευτών από την Ομογένεια, δεν θεωρήθηκε πρώτης προτεραιότητας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Έχουμε κάνει μια πρόταση που έχει γίνει πολύ θετικά δεκτή από μεγάλο μέρος της ελληνικής γνώμης και εμείς θα επιμείνουμε στην πρόταση αυτή», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε εν εκτάσει και στις αποφάσεις του Eurogroup, της περασμένης Δευτέρας,, επισημαίνοντας ότι «αυτά που αποφάσισε το Eurogroup, είχαν από καιρό αποφασιστεί. Πρακτικά, δηλαδή, είναι μια σκηνοθετημένη παράσταση του κ. Τσίπρα που έχει ως στόχο να πιστέψει ο κόσμος, ότι αφού τώρα έχουμε ξεμπλέξει με το χρέος ας πληρώσουμε λίγους παραπάνω φόρους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις