Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Πέτρος Φυσσούν είχε γυρίσει το φιλμ "Αδελφός Άννα" με την Ξένια Καλογεροπούλου στην ιερά μονή Ταξιαρχών στην Αιγιάλεια

Ο Πέτρος Φυσσούν είχε γυρίσει το φιλμ &q...

Το φιλμ όπου υποδύθηκε έναν αρχαιοκάπηλο, είχε σημειώσει εμπορική επιτυχία την περίοδο 1963-1964

Ήταν το 1963 όταν γυρίστηκε η κοινωνική ταινία με τίτλο «Αδελφός  Άννα» σε σενάριο του Πάνου Κοντέλη, σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου και παραγωγή Τζέιμς Πάρις, στην οποία έναν εκ των βασικών ρόλων, ενός αρχαιοκάπηλου είχε ερμηνεύσει ο Πέτρος Φυσσούν, ο εκλεκτός ηθοποιός που έσβησε στα 83 του χρόνια και η κηδεία του, όπως γράφτηκε, θα τελεστεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στον ιερό ναό όπου για χρόνια εκκλησιαζόταν, στον Άγιο Νικόλαο Πευκακίων, στο Λυκαβηττό, μετά τις 10 το πρωί.

Η ταινία «Αδελφός Άννα» όπου επίσης έπαιζαν η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Μάνος Κατράκης και ο Βύρων Πάλλης, είχε γυριστεί στην Αιγιάλεια, στην ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, η οποία είναι χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Σελινούντα, κάτω από το βουνό Kλοκός, μέσα σε μία πλούσια βλάστηση με άφθονα νερά.

Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια της Πελοποννήσου, όπου φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια και εκκλησιαστικοί θησαυροί όπως η Τιμία Κάρα του οσίου Λεοντίου. Απέχει από το Αίγιο περίπου 15 χιλιόμετρα ενώ πασίγνωστη είναι η ροδοζάχαρη, το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουν οι μοναχοί. Κατά την Τουρκοκρατία, η συγκεκριμένη ιερά μονή ήταν πνευματικό κέντρο και εθνικός προμαχώνας.

Το στόρι της ταινίας (στην πρώτη προβολή της είχε σημειώσει εμπορική επιτυχία με κοντά 220.000 εισιτήρια) είχε να κάνει μ’ έναν πολύτιμο βυζαντινό σταυρό που ήταν κρυμμένος σ' ένα μοναστήρι. Ο σταυρός γίνεται πόλος έλξης για μία σπείρα κλεφτών ενώ ένα παπαδοπαίδι θα σταθεί εμπόδιο στα ύπουλα σχέδια των μελών της.

Ο Πέτρος Φυσσούν υποδύθηκε έναν αρχαιοκάπηλο, τον Ανδρέα που έχει βάλει στο στόχαστρο το μοναστήρι λόγω των πολύτιμων θησαυρών του, με κυρίαρχο, τον σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο σπουδαίος Μάνος Κατράκης είχε ενσαρκώσει τον ασκητή καλόγερο Βασίλειο ενώ την παράσταση στο φιλμ έκλεβε η Ξένια Καλογεροπούλου ως εβραιοπούλα Άννα που κρύβεται ως καλογεροπαίδι στο μοναστήρι.

*Να θυμίσουμε ότι ο εκλεκτός πρωταγωνιστής Πέτρος Φυσσούν που είχε αποσυρθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια από την ενεργό καλλιτεχνική δράση, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016 στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 20 μέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όπως γράφτηκε στην εφημερίδα Espresso, ο εκλιπών ηθοποιός, φτωχός και άπορος, φιλοξενούμενος τους τελευταίους μήνες σε ένα δωμάτιο του Γηροκομείου Πειραιά, δεν άντεξε παραπάνω από ενάμιση χρόνο χωριστά από την αγαπημένη του σύζυγο, την 62χρονη Νικολέτα Χατζηχρήστου, κόρη του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, η οποία «έφυγε» πέρυσι από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η σύζυγος του πέθανε την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Πέτρου Φυσσούν, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στις 30 Ιουνίου. Είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Άνια, η οποία πριν από περίπου 12 χρόνια ασπάστηκε τα Θεία και έγινε μοναχή.

*Οι φωτ. είναι από το σάιτ karagiannis-karatzopoulos.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight