Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

SOS εκπέμπει το αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού - Οι αντλίες που δεν έχουν αντικατασταθεί από το 1968

SOS εκπέμπει το αποστραγγιστικό αντλιοστ...

Ψηλά η στάθμη των νερών στην πρώην λίμνη Μουριάς

«Σουρωτήρι» θυμίζουν οι αντλίες του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στο Καβούρι Κατακόλου. Έχει κατασκευαστεί το 1968 και έκτοτε δεν έχει αλλαχθεί καμία από τις τρεις αντλίες, εκ των οποίων μόλις μια λειτουργεί και ουσιαστικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αντλιοστασίου.

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν εργασίες επισκευής, όμως απαιτούνται αρκετά χρήματα καθώς έχουν διαβρωθεί μέχρι και τα τσιμέντα στη στέγη του αντλιοστασίου, ενώ η κατάσταση στο υπόγειο που βρίσκονται οι αντλίες είναι τραγική. Μια από τις λύσεις που μπορεί να δοθούν είναι η προμήθεια μιας υποβρύχιας αντλίας που θα καλύψει τις ανάγκες και τις τρεις που υπάρχουν στην εγκατάσταση, η δημοπράτηση προχωρά όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο αγγίζοντας τις 120.000 ευρώ.

Χθες το πρωί παρουσία του προέδρου του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκου Φάμελου και της διευθύντριας Μαρίας Μουσταφέρη, τοπικοί δημοσιογράφοι αποτύπωσαν την κατάσταση που επικρατεί στο αντλιοστάσιο. Την ίδια ώρα στις γύρω εκτάσεις και κυρίως σε αυτές της πρώην λίμνης Μουριάς η στάθμη των νερών παραμένει ψηλά μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, καθώς το αντλιοστάσιο δεν είναι σε θέση να τραβήξει και να διώξει όλο τον όγκο των νερών.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις