Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ουρές στις τράπεζες για τη σύνταξη - Ξέμειναν χθες τα ΑΤΜ - ΔΕΙΤΕ τις εικόνες σήμερα - "Τι να πρωτοπληρώσουμε", λένε οι συνταξιούχοι - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ουρές στις τράπεζες για τη σύνταξ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες σήμερα

Από τα ξημερώματα και πριν το άνοιγμα ακόμη των τραπεζικών καταστημάτων,  οι συνταξιούχοι και στην Πάτρα σχημάτιζαν ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ. Κάτι ο κακός καιρός χθές, κάτι η αυριανή αργία λόγω της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, οι πολίτες έσπευσαν στα τραπεζικά καταστήματα για να βγάλουν τη λιγοστή -στις περισσότερες περιπτώσεις- σύνταξη. Με την οποία όπως μας λένε δεν ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν.

Εξάλλου, εικόνες από ημέρες επιβολής capital control «ζωντάνεψαν» την Δευτέρα το βράδυ έξω από υποκαταστήματα της εθνικής στην Πάτρα, καθώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης από το απόγευμα και μετά, δεν έδιναν χρήματα.

Οποιος προσπαθούσε να σηκώσει χρήματα έβλεπε στην οθόνη το μήνυμα, «το ΑΤΜ αυτό δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει προσωρινά, ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το πρόβλημα εκτιμάται πως ήταν η αθρόα προσέλευση συνταξιούχων, από χθες Δευτέρα κιόλας, καθώς οι περισσότεροι είχαν ξεμείνει.Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα χρονικά όρια στενεύουν, οπότε πάσης φύσεως εκκρεμότητες με τις τράπεζες και το Δημόσιο θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα.

Η κίνηση στις τράπεζες σήμερα αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη, καθ ολη τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας της καταβολής των συντάξεων του Δεκεμβρίου.

Από σήμερα 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους για τον μήνα Δεκέμβριο του 2016, να καταβάλλονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ειδικότερα το ΙΚΑ και το Δημόσιο καταβάλει σήμερα τις συντάξεις.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα πιστώνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις