Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Εγκανιάζεται απόψε το κοινωνικό σισσίτιο της Μητρόπολης - Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα δικαιολογητικά που απαιτούνται-ΦΩΤΟ

Πάτρα:Εγκανιάζεται απόψε το κοινωνικό σι...

Στην οδο Φιλοποίμενος

Ολοκληρώθηκαν κι εγκαινιάζονται στις 5 το απόγευμα οι νέες εγκαταστάσεις της Φιλανθρωπικής δράσης της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών στο κοινωνικό σισσίτιο «Άρτος Αγάπης» που βρίσκεται στην οδό Φιλοποίμενος 27 στο κέντρο της Πάτρας, στο κτίριο όπου μέχρι πριν από μήνες στεγαζόταν τα γραφεία των εφημερίδων Εθνικός και Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών.Μέχρι την άνοιξη το κτίριο ανήκε στην οικογένεια Βρη και στη συνέχεια πωλήθηκε στη Μητρόπολη.

Στον 1ο όροφο, ο οποίος σήμερα εγκαινιάζεται στεγάζεται πλέον η κεντρική δομή των συσσιτίων της Μητρόπολης , για το οποίο θα εργάζεται και μάγειρας.

Καθημερινά σ’ όλες τις ενορίες όπως της Αγ. Σοφίας, Αγ. Τριάδας, Αγ. Ανδρέα, κ.α. ετοιμάζονται και μοιράζονται πάνω από 2.000 μερίδες φρεσκομαγειρεμένο φαγητό με τις ανάγκες ολοένα ν’ αυξάνονται.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών καλεί τους ενδιαφερομένους και έχοντες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη χορήγηση κάρτας δικαιούχου συσσιτίου, να υποβάλλουν τα απαιτούμενα σχετικά δικαιολογητικά τους στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, επί της οδού Βότση 34, 1ος όροφος, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από ώρα 5-7μ.μ., από 1 Δεκεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου 2016, στην υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό  κα Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν κατόπιν ελέγχου της κοινωνικο-οικονομικής καταστάσεώς τους, υπό αρμοδίας επιτροπής, με βάση τα κάτωθι δικαιολογητικά. Οι δικαιούχοι θα σιτίζονται στο κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, επί της οδού Φιλοποίμενος 27.

Προτεραιότητα θα δοθεί αυστηρά σε αστέγους, απόρους στερουμένους παντελώς των προς το ζην αναγκαίων και στους έχοντες αδυναμία ατομικής και οικογενειακής καλύψεως της καθημερινής βασικής διατροφής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν σε φωτοαντίγραφα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου (συμπληρώνεται κατα την ώρα της καταθέσεως των δικαιολογητικών).

2) Δ.Α. Ταυτότητος.

3) Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισοδήματος έτους 2015 της οικείας Δ.Ο.Υ. ή αντίγραφο της τελευταίας δηλώσεως φορολογίας Ε1.

4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

5) Δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9.

6) Βεβαίωση από το Ενοριάκο Φιλόπτωχο του ενδιαφερομένου.

7) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον ο αιτών είναι άνεργος.

8) Βιβλιάριο απορίας θεωρημένο από αρμόδια υπηρεσία.

9) Επίσημη ιατρική γνωμάτευση, εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας.

10) Μισθωτήριο συμβόλαιο, στην περίπτωση κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος ενοικιάζει κατοικία.

11) Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΔΕΥΑΠ.

Οι υπόλοιποι όροφοι του κτιρίου θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να δημιουργηθούν περίπου 12 δωμάτια. Εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν από τουλάχιστον 4 δωμάτια σε κάθε όροφο, μαζί με βοηθητικούς χώρους , για την φιλοξενία άπορων φοιτητών, μία μικρή φοιτητική εστία στο κέντρο της πόλης όπου οι φοιτητές αυτοί θα διαμένουν δωρεάν.

Μάλιστα αυτές τις μέρες έχει δύο περιπτώσεις φοιτητών για τους οποίους αναζητείται διαμέρισμα για να μείνουν, με το κόστος του ενοικίου να το αναλαμβάνει η Μητρόπολη Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις