Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ποια καταστήματα συμμετέχουν στο θεσμό της εκπτωτικής ημέρας - ΛΙΣΤΑ

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ποια καταστήματα συμμετέχου...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Αντιδράσεις από την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων για την εφαρμογή του θεσμού στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα μπορεί να γνωρίζαμε μόνο τις εκπτώσεις. Μία ξένη συνήθεια, όμως, έρχεται σήμερα και στην Ελλάδα.Πολλά καταστήματα θα γιορτάσουν την σημερινή … «Μαύρη Παρασκευή» με προσφορές, εκπτώσεις, αλλά και εκδηλώσεις.

Ο λόγος που η Μαύρη Παρασκευή λέγεται... μαύρη, είναι γιατί τα έσοδα από τις πωλήσεις της συγκεκριμένης περιόδου, είναι παραδοσιακά τα πιο σημαντικά της χρονιάς. Τα καταστήματα καταγράφουν κέρδη, έχοντας «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.

Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη δηλώσει οτι θα συμμετέχουν στο εκπτωτικό 24ωρο

Η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει σημαντικές μειώσεις τιμών επικαλούμενη την Μαύρη Παρασκευή ήταν η αλυσίδα Public αλλά και επιχειρήσεις όπως η Media Markt, η GAP, το Πλαίσιο και η αλυσίδα καταστημάτων με είδη σπιτιού, JYSK.

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς  με αφορμή τη σημερινή ημέρα κινούνται πέρα από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και εμπορικά καταστήματα της Πάτρας.

Μάλιστα από χθες το βράδυ πολλοί επαγγελματίες προανήγγειλαν τις εκπτώσεις της Παρασκευής στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα το zara home κάνει σε όλα τα είδη 20%, ενώ υπάρχουν και κάποια είδη στα οποία η έκπτωση αγγίζει το 50%, το english home της Αγίου Νικολάου έχει έκπτωση 50% σε όλα του τα είδη για την σημερινή ημέρα, ενώ εκπτώσεις έχουν προαναγγείλει και άλλα καταστήματα όπως τα prenatal, τα Η&Μ, καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού κτλ.

Black Friday Weekend και από την Dur με μοναδικές προσφορές που θα φτάσουν έως και -70%. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η Dur θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους του αγαπημένου brand να επωφεληθούν από τις πραγματικά προνομιακές τιμές που θα ισχύουν στα τρία outlet καταστήματα της εταιρείας στην Πάτρα.

Μεγάλες εκπτώσεις σε διάφορα είδη προσφέρει ακι το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών Δούβρης της Μαιζώνος,

Με βάση τα τελευταία στοιχεία στις εκπτώσεις της σημερινής ημέρας συμμετέχει η πλειοψηφία των αλυσίδων της Αγίου Νικολάου, το κατάστημα body shop στη Ρήγα Φεραίου με 25% έκπτωση σε όλα τα είδη, τα οπτικά Κότσυφας στην Ερμού με 40% και 50% σε όλα τα γυαλιά ηλίου και οράσεως, ενώ το κατάστημα collective κατεβάζει τις τιμές κατά  30%.

Το κατάστημα υποδημάτων classicο επίσης διαθέτει παπούτσια με έκπτωση 70% στο χώρο του Outlet  στην οδό Βότση.

Επίσης τα καταστήματα Michailidis shoes προσφέρουν εκπτώσεις έως 40%.

Έκπτωση 30% στην αγορά επίπλων προσφέρει το κατάστημα με είδη σπιτιού της Νατάσας Βουτυρα- Οικονόμου στην οδό Πατρέως , μειωμένες κατά 20% οι τιμές στα ρούχα και τα αξεσουάρ από το Funky buddha σήμερα και αύριο.

Black Friday και στο Principe με εκπτωση στα παντελόνια -50% και έως -50% σε επιλεγμένα είδη & πολλές άλλες εκπλήξεις! Η προσφορά ισχύει μέχρι Δευτέρα 28/11.

Στο κατάστημα πώλησης υποδημάτων keep fred στη Ρήγα Φεραίου υπάρχουν προσφορές με 15 %, ενώ σήμερα διατίθενται ρούχα με έκπτωση έως και  -50% σε Superdry - Staff Jeans - Pepe Jeans - Religion - Jeffrey Campbell και πολλά άλλα επώνυμα brands από 25/11 έως και 28/11 στο jeanious στη Ρηγα φεραιου.

50% έκπτωση σε όλα τα οπτικά εκτός των φακών επαφής διαθέτει και το κατάστημα οπτικών Καραμούζης.

Στο κατάστημα οπτικών Φίλιππος Καμίσης υπάρχει έκτπωση 50%

Στο Benetton της οδού Κορίνθου έκπτωση 30%

Στο Migato έκπτωση 50% σε ορισμένα είδη

Στο κατάστημα καλλυντικών Mac έκπτωση 50%


Πολλά είναι πάντως και τα σχόλια των καταναλωτών από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε οτι θα ισχύσει και στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη ο συγκεκριμένος θεσμός. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν οτι δεν μπορεί να συμβαδίσει η Ελληνική αγορά με τα τεράστια ποσοστά εκπτώσεων των καταστημάτων του εξωτερικού που τέτοια περίοδο "ξεστοκάρουν" από εμπόρευμα, με δεδομένο αφενός οτι προηγήθηκε το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις αρχές Νοεμβρίου, αφετέρου ο νόμος δεν επιτρέπει εκπτώσεις άνω του 30% περίπου σε μη εκπτωτική περίοδο. Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι και η ... τσέπη του καταναλωτή που λογικά έχει αδειάσει αφού βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του μήνα.

Αντιδράσεις από την ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος σημειώνει τη δυσφορία της για τη λεγόμενη Black Friday, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας.

Όπως υπογραμμίζει η ομοσπονδία, «η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές (κυρίως χαμηλής αγοραστικής δύναμης) με τις «απίθανες προσφορές».

Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθη καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας. Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών ‘’κυνηγό προσφορών’’».

Η ομοσπονδία δηλώνει ότι καταγγέλλει αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων, τύπου Black Friday, «που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες», και οι οποίες, «όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι».

Τέλος, η ομοσπονδία δεσμεύεται ότι μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρξει ισορροπημένη, ορθολογική και δίκαιη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες».

Ένα καλάθι ομορφιάς για την Κατερίνα που γιορτάζει

 

πρώτη ανάρτηση 07.00 π.μ. 25-11

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις