Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο αρχείο η δικογραφία για την Digea

Στο αρχείο η δικογραφία για την Digea

Σχηματίσθηκε από την αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη

Προς αρχειοθέτηση οδεύει η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με το θέμα της Digea για την οποία ο υπουργός είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης καταλόγιζε στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Με αφορμή την προσφυγή του υπουργού διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, την οποία διενήργησαν οι εισαγγελείς Χριστιάνα Φραγκιά, Ελένη Τουλουπάκη και Γιώργος Καλούδης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης στην αναφορά που υπέβαλε έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού λόγω της κατακύρωσης στη μοναδική διαγωνιζόμενη εταιρεία, την Digea, της διαχείρισης τηλεοπτικών συχνοτήτων κάτω από άνισες συνθήκες, που εξασφάλιζαν τη διακριτική της μεταχείριση. Κατά τον υπουργό, υπήρξε παράβαση της εθνικής, αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (εν προκειμένω τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Οι εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση ζητούν να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος, καθώς επικαλούνται πρόσφατη διάταξη του νόμου 4070/2012, σύμφωνα με την οποία, εφ’ όσον ο ανάδοχος έργου έχει διαφορετική νομική προσωπικότητα από τους δικαιοπάροχους, δεν προκύπτει πρόβλημα. Βάσει της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης, κατά την εισαγγελική κρίση δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στη Digea να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Η τελική κρίση για την πορεία της δικογραφίας ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών που θα αποφασίσει την επικύρωση ή μη της αρχειοθέτησης.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να επασυντονίσουμε τους δέκτες για να βλέπουμε την ΕΡΤ

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις