Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Νέα γεννητούρια προσφύγων- Η Κίνηση Υπεράσπισης και ο Δήμος περιέθαλψαν τρεις οικογένειες Ιρακινών και Κούρδων

Πάτρα:Νέα γεννητούρια προσφύγων- Η Κίνησ...

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από μέλη της Κίνησης στον Ξενώνα του Δήμου

Η Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών περιέθαλψε με τη βοήθεια του Δήμου, Πατρέων τρεις οικογένειες Ιρακινών και Κούρδων προσφύγων. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από μέλη της Κίνησης στον Ξενώνα του Δήμου όπου και παραμένουν ασφαλείς σε ανθρώπινο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της Κίνησης:

«Στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες, έφτασαν τρεις οικογένειες Ιρακινών Κούρδων, αιτούντες άσυλο, αφού είχαν προηγουμένως βρεθεί στην Αθήνα για κάποιο διάστημα. Πρόκειται για 6 ενήλικες κ τα παιδιά τους, συνολικά 16 άνθρωποι.

Το ένα παιδάκι γεννήθηκε πριν τρεις ημέρες σε νοσοκομείο της Πάτρας, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι πρόσφυγες, βρεγμένοι, δίχως κατάλληλο ρουχισμό έβρισκαν καταφύγιο σε ένα κτίριο στην πόλη μας το οποίο είναι ερειπωμένο και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια όποιου εισέρχεται σε αυτό, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Οι οικογένειες εντοπίστηκαν τις 15/11από μέλη της Κίνησης και του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στέγαση των οικογενειών σε ασφαλές κ ανθρώπινο περιβάλλον.

Η συνεννόηση με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου είχε αίσιο τέλος και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από μέλη της Κίνησης στον Ξενωώνα του Δήμου όπου και παραμένουν ασφαλείς σε ανθρώπινο περιβάλλον. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη στάση της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του ζητήματος!

Αποτελεί στάση έμπρακτης αλληλεγγύης και τη χαιρετίζουμε!
Ο αγώνας για τη στέγαση και την κοινωνική ένταξη είναι για εμάς, πρωτίστως, αγώνας ενάντια στη λογική του στρατοπέδου, που διαιωνίιζει την προσωρινότητα και απαξιώνει τους ανθρώπους.

Αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατάργηση όλων των προσφυγικών στρατοπέδων. Απαιτούμε την αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων εντός του αστικού ιστού με πλήρη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και διασφάλιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Για πρώτη φορά στο εσωτερικό της ΑΒΕΞ- Τι έχει απομείνει από το εργοστάσιο και πώς έχουν διαμορφώσει το καταφύγιό τους οι πρόσφυγες-ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Εγκαταστάθηκαν σήμερα Σύριοι πρόσφυγες στο ... - Thebest.gr

Πάτρα:Διχασμένο το Ρίο για τους πρόσφυγες - "Είναι ... - Thebest.gr

Μετά την Ειδομένη στην Πάτρα-Αυξήθηκε ο αριθμός των ... - Thebest.gr

Πάτρα: Ματαιώθηκε η συνάντηση για τους πρόσφυγες ... - Thebest.gr

Κλιμάκιο της Περιφέρειας στους πρόσφυγες του Ρίου-Δεν ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις