Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γενική συνέλευση τη Δευτέρα για το Συνδικάτο των Εργατοϋπαλλήλων Αχαΐας

Πάτρα: Γενική συνέλευση τη Δευτέρα για τ...

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στις 15:30

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Σκοπός της να συζητηθούν και να αναδειχθούν όλες τις πλευρές που σχετίζονται με το καθοριστικής σημασίας μέτωπο που αφορά άμεσα όλη την εργατική τάξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως και να καθοριστούν τα επόμενα βήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ο αγώνας για τις ΣΣΕ, αφορά τους μισθούς και τα μεροκάματα, τον ημερήσιο χρόνο εργασίας και τους όρους για την προστασία των εργαζομένων από την εκμεταλλευτική μανία του κεφαλαίου.

Για την ακρίβεια, είναι αγώνας για την απόκρουση της ενιαίας και σχεδιασμένης επίθεσης του κεφαλαίου για πιο μεγάλη και ακόμα πιο βαθιά εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με τη συνεχή, δραστική μείωση μισθών και μεροκάματων και την μεγαλύτερη δυνατή αποδιοργάνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και μείωση της διαπραγματευτικής ικανότητας της εργατικής τάξης.

Οι απώλειες μας είναι μεγάλες: Έχουν πετσοκόψει μισθούς, μεροκάματα,
συντάξεις και επιδόματα. Έχουν καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις. Έχει μπει «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση. Η φοροεπιδρομή συνεχώς εντείνεται.

Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης.

Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές ήδη από το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ σχεδιάζουν το παραπέρα ξήλωμα του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.

Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένων και, που παίρνουν λιγότεροι από 1 στους 10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

Η εργοδοσία τσακίζει ότι έχει απομείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες με όχημα τις ενώσεις προσώπων.

Ο ΣΕΒ ανοιχτά πλέον απαιτεί να καταργηθούν όλα τα επιδόματα (13ος – 14ος μισθός), να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλοξενοδόχοι, που στον τουρισμό τη βιώνουμε ήδη, μας καταδικάζει στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο!

Πρόσφατα σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη υπογράφηκε επιχειρησιακή ΣΣΕ που προβλέπει βασικό μισθό κατώτερο και από το κατάπτυστο όριο των 586€ μικτά.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την επιβολή 10ωρης ή 12ωρης δουλειάς είναι κάτι που νιώθουμε στο πετσί μας καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έχουμε ξεχάσει τι θα πει σταθερό ωράριο, ενώ στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της σεζόν πληρωνόμαστε για 8ωρο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να κάνουμε δουλειές που θέλουν 10 ή 12 ώρες για να ολοκληρωθούν, αφού μεταξύ άλλων όσο αυξάνονται οι τουρίστες μειώνεται το προσωπικό.

Όπως φαίνεται, έχουν δικό τους σχέδιο με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών.

Άρα χρειαζόμαστε και εμείς οι εργαζόμενοι δικό μας σχέδιο, όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι ανάγκες μας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών.

Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ!

Δε συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.

Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Οι πάνω από530 μέχρι σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, που βγήκαμε μπροστά και συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το οξυμένο πρόβλημα των Συλλογικών Συμβάσεων, δείχνουμε το δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας. Καταθέσαμε με τη μορφή πρότασης νόμου στη Βουλή το δικό μας πόρισμα.

Το πόρισμα των εργαζομένων με τοοποίοαπαιτούμε:

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.

Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Απαντάμε στις8 Δεκέμβρημε Γενική Απεργία!

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις.

Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 15:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26, Πλατεία Προσφυγικών).»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Γενική συνέλευση την Κυριακή για τους εργατοϋπαλλήλους-Έτοιμοι για απεργία στις 24 Νοέμβρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις