Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την επόμενη μέρα της παράδοσης του θαλασσίου μετώπου σχεδιάζει ο Δήμος- Το όραμα για τις αναπλάσεις και η χρηματοδότηση

Πάτρα: Την επόμενη μέρα της παράδοσης το...

Τρέχουν ήδη οι διαδικασίες

Τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όταν ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες που απομένουν εκ μέρους της κυβέρνησης για την οριστική του παράδοση, κάνει ήδη η δημοτική Αρχή της πόλης. Όπως πληροφορείται το thebest.gr ο Κώστας Πελετίδης και οι συνεργάτες του στην οδό Μαιζώνος επιθυμούν να μην χαθεί ούτε μια μέρα στην προετοιμασία του «εδάφους» για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στους χώρους που θα παραχωρηθούν.

Έτσι στο διάστημα των περίπου έξι μηνών που θα απαιτηθούν έως ότου υπάρξουν οι επίσημες απαντήσεις των εμπλεκόμενων υπουργείων και να συνταχθεί η λεπτομερής σύμβασης, ο Δήμος δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει ήδη καταλήξει σε μια «προμελέτη» αναπλάσεων που αποτελεί και την φιλοσοφία των όσων επιθυμεί να γίνουν στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας. Αυτή περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, ποδηλάτου, περιπάτου και αρκετό πράσινο, μέχρι και μέσα στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Αυτό το σχέδιο θ’ αποτελέσει τον «μπούσουλα» ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα προκηρύξει προκειμένου να γίνει μια εξειδικευμένη μελέτη με όλες τις λεπτομέρειες των παρεμβάσεων.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση η δημοτική αρχή έχει ήδη εντάξει 500.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017, καθώς θεωρεί από το Μάρτιο και μετά θα έχει ανάψει οριστικά το πράσινο φως για την παραχώρηση των εκτάσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί οι φάκελοι προς την Περιφέρεια ώστε αναπλάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο να ενταχθούν προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ δεν θα σταματήσει και η διεκδίκηση πόρων από την κυβέρνηση.

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και στις αποφάσεις που θα ληφθούν για τον τρόπο διέλευσης της σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής από το κέντρο της Πάτρας, καθώς άλλες προοπτικές διανοίγονται με πιθανή υπογειοποίηση της γραμμής και άλλα δεδομένα θα δημιουργήσει η επίγεια διέλευση.

 

Πάτρα: Συνωστισμός στα δημοτικά πάρκινγκ – Μέχρι το τέλος του χρόνου η φύλαξη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις