Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας συν...

Συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Ίδρυμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας με αφορμή την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθηγητής Β. Τριανταφύλλου, αναφέρει τα εξής: "Τα θέματα που απασχολούν  το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31-10-2016, ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας  Δρ Ν Κατσουγκράκης, και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθηγητής  Β Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τριανταφύλλου έθεσε το μείζον ζήτημα της έλλειψης διοικητικού και διδακτικού προσωπικού, που δημιουργεί έντονες δυσλειτουργίες και δυσχεραίνει το έργο του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι  ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων έχει υποστεί μια τεράστια μείωση. Συγκεκριμένα ανέφερε: δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τα περιφερειακά τμήματα και οι επικείμενες μετατάξεις  δεν αρκούν για να λυθεί το πρόβλημα.

Όσο για την έλλειψη του διδακτικού προσωπικού, τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ  είναι τόσο μεγάλη λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων και υπάρχουν τμήματα με ένα, δυο η και κανένα μέλος ΕΠ. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου  ότι θα βοηθήσει με επί πλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, ο αριθμός των μελών ΕΠ που  δόθηκε στο Ίδρυμα είναι πολύ μικρός και δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Εκφράστηκε επίσης έντονος προβληματισμός σχετικά με το περιεχόμενο του προσχεδίου  Νόμου για τα μεταπτυχιακά  που στάλθηκε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή  διότι δεν οδηγεί στην αναβάθμιση των ΤΕΙ.

Όσον αφορά την ελλιπή χρηματοδότηση του ΤΕΙ ΔΕ, σημειώθηκε ότι αυτή έχει μειωθεί από το 2009 μέχρι και το 2016 συνολικά κατά 56%, γεγονός που «αδρανοποιεί» τη δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Επιπλέον, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της σίτισης και στέγασης των φοιτητών του Ιδρύματος, το οποίο έχει διογκωθεί στα χρόνια της κρίσης.

Ο κ Κατσουγκράκης από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΤΕΙ με διοικητικό  και διδακτικό προσωπικό  και τόνισε ότι ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας  θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή του Ιδρύματος, το οποίο ακόμα προσπαθεί να βρει τον χαρακτήρα του μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις