Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ξέρατε οτι έχουμε έναν μετεωρολογικό σταθμό πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης; - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το ξέρατε οτι έχουμε έναν μετεωρο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πρόκειται για ένα σταθμό ο οποίος πιο συγκεκριμένα μετρά την αέρια ρύπανση της Πάτρας

Πρόκειται για ένα σταθμό ο οποίος πιο συγκεκριμένα μετρά την αέρια ρύπανση της Πάτρας. Στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης της αέριας ρύπανσης της πόλης βρίσκονται εγκατεστημένοι δύο σταθμοί. Πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι (πλατεία Δροσοπούλου - Άγιος Διονύσιος), ενώ ο δεύτερος σταθμός βρίσκεται στο κέντρο (πλατεία Γεωργίου).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, μόνο δύο σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης υπάρχουν και αυτοί καλύπτουν και τους τρεις νομούς (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοκαρνανία).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ ώστε να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καλυφθούν όλες οι περιοχές. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η περιοχή της Πάτρας (λόγω της λειτουργίας του λιμανιού και του οξυμένου κυκλοφοριακού), χρειάζεται περισσότερους από δύο σταθμούς.

Αυτή την ώρα πιστοποιημένοι είναι μόνο δύο, ενώ ατύπως λειτουργούν πιλοτικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών ένας σταθμός στην Ελ. Βενιζέλου και ένας δεύτερος μέσα στο νέο λιμάνι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις