Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπασάμ Αζάρ: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας Ελληνικού ελαιόλαδου στην Κίνα ξεκίνησε παραγωγή ροδιών στην Μανωλάδα

Μπασάμ Αζάρ: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας Ελλ...

Ο Χριστιανός Ορθόδοξος από την Συρία, που ήρθε για σπουδές στην Θεολογική Αθηνών και έγινε επιχειρηματίας

Η Συρία είχε σημαντική επιχειρηματική τάξη, ανθρώπους με παράδοση στο εμπόριο και με επιφάνεια. Γόνος μιας τέτοιας οικογένειας είναι και ο πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον - καθώς ζει , δραστηριοποιείται και παντρεύτηκε στην χώρα μας - ιδρυτής της εξαγωγικής εταιρίας Ελληνικοί Καρποί - Hellenic Cropw Inc., Μπασάμ Αζάρ.

Η εταιρία του πρώτη απ’ όλες πραγματοποίησε εξαγωγές ελαιόλαδου στην Κίνα, επιβάλλοντας αυτό το 100% Ελληνικό προϊόν και ανοίγοντας δρόμους και για άλλες επιχειρήσεις από την χώρα μας στο αχανές Ασιατικό κράτος.

Η πείρα του πλέον είνα τόσο μεγάλη, ώστε παραβρέθηκε με την πρωθυπουργική αποστολή στο πρόσφατο ταξίδι της Κίνας, ενώ συχνά συμβουλεύει για θέματα που άπτονται της εν λόγω περιοχής και των εμπορικών σχέσεων.

Ο Μπασάμ Αζαρ, 42 χρονών σήμερα, ήρθε πριν από 18 χρόνια στην Ελλάδα για σπουδές στην Θεολογική Σχολή, με υποτροφία του υπουργείου Εξωτερικών. Ήταν μέλος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας.

Υπήρξε ο πρώτος που οργάνωσε εξαγωγές στην Κίνα, ενώ συνεργάζεται με εταιρίες της Μεσσηνίας, επιδιώκοντας πλέον να αναπτυχθεί και σε άλλα τρόφιμα και φρούτα όντας κάτοχος εκτάσεων στην Μανωλάδα.

Τα προϊόντα που η εταιρία Ελληνικοί Καρποί εξάγει είναι ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας, όπου η ίδια η εταιρία έχει πιστοποιηθεί ως επίσημος έμπορος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκτός από το trading στο ελαιόλαδο, όμως, ο Ελληνοσύριος επιχειρηματίας έχει σεχάτως περάσει και σε επενδύσεις τροφίμων. Με δικές του εκτάσεις στην Ηλεία έχει ξεκινήσει την παραγωγή ροδιών.

«Με δικά μας χωράφια πλέον στην Μανωλάδα ετοιμαζόμαστε να πραγματοποιήσουμε εξαγωγές και στα φρούτα, ενισχύοντας την αγροτική παραγωγή και βοηθώντας τους αγρότες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους», τονίζει ο ίδιος ο Αζαρ.

Η Ελληνικοί καρποί ως εταιρία συμμετέχει ως εταιρία επίσης και σε διεθνείς εκθέσεις όπως η SIAL στη Γαλλία, που θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, στην Αμερικανική Funky Goyrmet, ή στη Γερμανική Anuga κ.α.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γιορτή της φράουλας, σήμερα, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Μανωλάδας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις